Niveau: Eenvoudig
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 60 minuten
Ingrediënten:
Bij een winterse stoofpot denk je niet snel aan kabeljauw, terwijl deze stoofpot wel snel klaar is.
Bereiding:
Wij dronken een Cantine Povero Maridà Barbera d'Asti 2020 bij dit stoofpotje. Nee, geen witte wijn maar een Italiaanse rode wijn. Deze wijn is (net als Meridà) levendig, uitbundig en een echte ‘crowd pleaser’. De 100% barbera-druiven worden op een moderne manier gevinifieerd en dat levert een wijn op waarin het fruit de hoofdrol speelt. Denk aan kersen, bramen en bosaardbeien. Dankzij zijn 10 maanden rijping op klein en groot eiken proef je vanille, espresso en pure chocolade. Heerlijk bij pasta en gestoofde tomaten.
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields