Kabeljauwstoof met cannellini bonen, paksoi en saffraan

WINTERSE KABELJAUWSTOOF MET CANNELLINI BONEN, PAKSOI EN SAFFRAAN


Niveau: Eenvoudig

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 60 minuten


Ingrediënten:

  • 2 rode uien, fijn gesneden
  • 1 kleine rode paprika, in stukjes gesneden
  • 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
  • 3 gezouten ansjovisfilets
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 1 plukje saffraan
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • schil van 1 citroen, alleen het geel
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 stengels bleekselderij, in boogjes gesneden
  • 1 paksoi, in stukjes gesneden
  • 1 blikje cannellini bonen a 400 gram, afgespoeld
  • 400 gram kabeljauwfilet, in stukken gesneden
  • 8 gram platte peterselie
  • 6 el olijfolie, extra vergine
  • zeezout 
  • versgemalen zwarte peper
Kabeljauwstoof met cannelinibonen, paksoi, paprika en saffraan.

Bij een winterse stoofpot denk je niet snel aan kabeljauw, terwijl deze stoofpot wel snel klaar is.


Bereiding:

  • Voeg de uien, paprika en knoflook toe aan een ruime pan. Zet deze op middelhoog vuur en voeg 6 eetlepels olijfolie en de ansjovisfilets toe.
  • Voeg als de uien glazig zijn de saffraan en de paprikapoeder toe. Roer even door en blus af met 1 blikje tomaten en een kwart blikje water.
  • Voeg de citroenschil en de azijn toe en laat dit op een laag vuurtje 10 minuten zonder deksel pruttelen.
  • Voeg na 10 minuten de paksoi, bleekselderij en de cannellini bonen toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Leg de kabeljauw in de saus en laat deze ongeveer 8 minuten mee garen.
  • Garneer met wat verse peterselie.
  • Serveer de kabeljauwstoof met knapperig stokbrood of gekookte witte rijst.


Wij dronken een Cantine Povero Maridà Barbera d'Asti 2020 bij dit stoofpotje. Nee, geen witte wijn maar een Italiaanse rode wijn. Deze wijn is (net als Meridà) levendig, uitbundig en een echte ‘crowd pleaser’. De 100% barbera-druiven worden op een moderne manier gevinifieerd en dat levert een wijn op waarin het fruit de hoofdrol speelt. Denk aan kersen, bramen en bosaardbeien. Dankzij zijn 10 maanden rijping op klein en groot eiken proef je vanille, espresso en pure chocolade. Heerlijk bij pasta en gestoofde tomaten.


Kabeljauwstoof met cannelinibonen, paksoi, paprika en saffraan.
Cantine Povero Maridà Barbera d'Asti 2020
Share by: