Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Italië
Gang: Lunch / Voorgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten flinterdun Parmezaans koekje:
Ingrediënten flinterdun Parmezaans koekje:
Hoewel de oorsprong van tonijntartaar niet exact kan worden vastgesteld, is het waarschijnlijk ontstaan in de vroege 20e eeuw toen de populariteit van rauwe visgerechten toenam, met name in Frankrijk. Tonijn, met zijn stevige textuur en delicate smaak, leende zich goed voor het bereiden van tartaar. In de loop der jaren heeft tonijntartaar zich verspreid over verschillende culinaire tradities en keukens over de hele wereld. Elk land en elke keuken heeft zijn eigen varianten en smaakprofielen ontwikkeld. Mijn versie is de Italiaanse tonijntartaar (Tartare de Tonno Italiano). Een populaire variant met mediterrane smaken en ingrediënten. Door hem te serveren op een flinterdun kaaskoekje krijg je een heerlijke crunch.
Bereiding:
Buon appetito!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields