Aardappelblokjes uit de oven (Turks)

AARDAPPELBLOKJES UIT DE OVEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Turkije

Gang: Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 20 minuten voorbereiding+ 20-30 minuten oventijd


Ingrediënten:

  • 500 gr aardappels
  • 4 el milde olijfolie
  • 1 grote ui in stukjes
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • flink hand peterselie of bieslook, fijngesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • pul biber (Turkse milde chilipepervlokken)
  • 1 el tomatenpuree
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Turkse aardappelblokjes uit de oven

Dit is een fantastisch bijgerecht als je de avond zelf niet constant in de keuken bezig wilt. Zo hou je meer tijd over voor je gasten en geniet je zelf ook van je gerechten. Bereid stap 1 t/m 5 's middags voor, zodat je hem 's avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Je kunt met recept zoveel variëren als je wilt. Voeg wat Turkse paprika's toe en dien op met wat verbrokkelde fetakaas.


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220° C hete lucht.
  • Doe de olijfolie in een kom en meng er de zout, peper en paprikapoeder door. Meng goed door elkaar.
  • Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 1½ x 1½ cm. Doe de blokjes bij de gekruide olijfolie en roer goed door elkaar, zodat alle blokjes goed bedekt zijn met de gekruide olijfolie.
  • Verhit een ovenvaste pan middelhoog vuur en giet de aardappelblokjes met alle olie in de pan en bak ongeveer 2 minuten. Voeg de uien toe en bak nog even mee. Niet te lang, want ze garen nog in de oven.
  • Bak de knoflook nog even 1 minuutje mee en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak al roerend een paar minuten op niet te hoog vuur. Door het bakken ontzuurt de tomatenpuree en krijgt die een heerlijk volle smaak.
  • Zet de pan, zonder deksel, in het midden van de oven en bak voor ongeveer 20 - 30 minuten. Schep halverwege een keer goed door. Controleer regelmatig of ze niet te snel gaar worden.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi met Pul biber en de fijn gehakte peterselie of bieslook.


Afiyet olsun!

18-08-2021

Share by: