Aardappelwiggen van de rotisserie

GEGRILDE AARDAPPELWIGGEN

VAN DE ROTISSERIE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 25 minuten wachten + 1 uur grillen


Ingrediënten:

  • 1 kg aardappelen, vastkokend
  • 2 tl zeezout + extra
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • 6 el zonnebloem- of olijfolie
Aardappelwiggen van de rotisserie

Geen zin in frituurlucht in huis? Waag je dan eens aan een rotisserie-basket voor de BBQ. Als je al een rotisserie hebt, is zo'n basket echt ding die je er bij moet hebben. De meesten zijn universeel en kun je op alle systemen gebruiken. Je kunt er aardappelen in grillen, maar ook groenten of zelfs kippenvleugels. Door het langzaam draaiend vermogen van de grill gaart alles mooi en langzaam goudbruin. Je hebt er geen omkijken naar en kun je rustig even chillen met je gasten.

Vandaag gaan wij aardappelen grillen op de rotisserie. Je kunt er voor kiezen om de aardappelen te schillen of juist niet. Je kunt ze als frieten snijden of, zoals wij in dit gerecht, ongeschild in wiggen. Kijk maar wat je voorkeur heeft.


Bereiding:

  • Schil de aardappelen, of juist niet, en snij ze in wiggen.
  • Doe de aardappelwiggen in een ruim kom en meng er 2 theelepels zout door. Laat 25 minuten staan. Het zout zal wat vocht uit de aardappelen onttrekken, wat de knapperigheid ten goede komt.
  • Verwarm ondertussen je BBQ voor op 200⁰C indirecte hitte.
  • Giet de aardappelwiggen af door een zeef en spoel eventueel nog na met koud water.
  • Dep de aardappelwiggen goed droog.
  • Doe de aardappelwiggen in een droge kom en giet er 6 eetlepels olie over. Hussel alles goed door elkaar en breng op smaak met wat zout en paprikapoeder.
  • Stort de aardappelwiggen in de basket en monteer deze aan het spit.
  • grill de aardappelwiggen 1 uur indirect op 200⁰C met gesloten deksel tot ze goudbruin en knapperig zijn.


Eetsmakelijk!


02-09-2023


Rotisserie Weber
Rotisserie Weber
Share by: