Appel-Noten-Kaneelbrood

APPEL-NOTEN-KANEELBROOD


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Ontbijt / Lunch / Bij de koffie

Hoeveelheid: 6 personen

Tijd: 90 minuten


Ingrediënten Appel-Notenvulling:

  • 2 appels (Elstar, Goudrenetten), geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 100 gram pecannoten, grof gehakt
  • 50 gram pitloze dadels, fijngehakt
  • 60 gram roomboter
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder


Ingrediënten beslag

  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram crème fraîche
  • 2 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 250 gram volkorenmeel
  • ½ tl baksoda
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout


Ingrediënten kaneelglazuur

  • 1 el water
  • 5 el poedersuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
Appel-Noten-Kaneelbrood

Dit is zo'n recept waar je tijdens de koude decembermaanden iedereen blij mee maakt. Zoet comfortfood! Of je het nu als ontbijt, lunch of gewoon tussendoor nuttigt, het blijft altijd lekker.


Voorbereiding:

  • Verwarm als eerste je oven voor op 175°C.
  • Vet een cakevorm mrt een beetje boter en bekleed hem met bakpapier. Door de boter zal het bakpapier beter tegen de zijkanten aan blijven zitten.


Bereiding Appel-Notenvulling:

  • Smelt de boter in een pan en meng de appel, noten, dadels, basterdsuiker en kaneelpoeder er door. Zet even apart.


Bereiding Beslag:

  • Meng met een mixer de crème fraiche, suiker, eieren en vanille-extract tot een glad beslag.
  • Zeef het meel, baksoda en bakpoeder boven een kom.
  • Voeg ½ tl zout toe aan het meelmengsel en stort dit bij het beslag.
  • Laat nog even kort mixen tot alles goed gemengd is.
  • Giet de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel de appel-notenvulling over het beslag.
  • Dek af met de andere helft van het beslag.
  • Voor een robuust effect roer je een paar keer met een lepel door het beslag.
  • Plaats het appel-notenbrood in de oven en bak hem in 60 minuten gaar en bruin.
  • Haal het appel-notenbrood uit de oven en laat hem in het bakblik 10 minuten rusten en afkoelen.
  • Draai de cakevorm daarna om op een rooster en verwijder eventueel het bakpapier.
  • Laat het appel-notenbrood eerst volledig afkoelen.
  • Bereiding Beslag:
  • Bereid ondertussen het kaneelglazuur door het water met de poedersuiker en kaneelpoeder te mengen.
  • Bestrijk dhet afgekoelde appel-notenbrood met het glazuur en laat uitharden.


Eetsmakelijk!


26-11-2024

Appel-Noten-Kaneelbrood
Share by: