Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Nederland
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 40 minuten
Ingrediënten:
Elk voorjaar kijk ik er weer naar uit: verse witte asperges uit Limburg. Ik heb dit jaar al vele recepten uitgeprobeerd, maar nu aan het eind van het seizoen toch nog even de enige echte klassieker: Limburgse Asperges met Ham en Ei en Botersaus. Niet te versmaden!
Bereiding:
Deze keer kozen wij voor een Silvaner bij de asperges. Silvaner is een klassieker bij asperges. Deze wijn heeft een subtiele fruitigheid en een lichte mineraliteit die goed samengaan met de delicate smaak van asperges. De wijnen zijn aan de neutrale kant en met mildere zuren dan bijvoorbeeld de Riesling. Silvaners zijn in de regel heel bleek van kleur. Ze hebben een wat aardse geur en een medium body. Vaak is ook sprake van eigenschappen als sappig en vol, zeker wanneer de stokken op zware bodems staan.
Eetsmakelijk!
19-06-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields