Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Maleisië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 1 nacht marineren + 1 uur bereiden
Ingrediënten kip:
Ingrediënten Specerijenpasta:
Dit heerlijke Maleise gerecht wordt meestal alleen gemaakt als iets te vieren valt. Denk aan een bruiloft of het Suikerfeest. Het is niet zo pittig, zodat het bij de meeste mensen, jong en oud, in de smaak valt. Dit gerecht bevat het beroemde Maleise 4 vrienden eenheid (Empat Sekawan) kaneel, steranijs, kardemon en kruidnagel. Laat het zout en de kurkuma een nacht van te voren intrekken voor extra smaak.
Bereiding:
Een droge rosé, zoals een klassieke Provence-rosé, heeft een frisse zuurgraad en lichte fruitige tonen van aardbeien en citrus. Deze eigenschappen maken het een ideale keuze om het pittige karakter van de saus te verzachten en de zoetheid van het gerecht in evenwicht te brengen. Rosé biedt een verfrissende en veelzijdige optie voor bij Ayam Masak Merah.
Wij kozen voor Mas de la Marotte Rosé AOP Coteaux Varois en Provence die we vonden bij Wijnvoordeel.nl. Het best bewaarde geheim van de Provence Rosé? Dat is het kleine gebiedje Coteaux Varois, in de heuvels van de Var. Ingeklemd tussen Aix, Bandol en het achterland van Saint-Tropez. Hier vind je de oer-rosé van de Provence: sappige roze grapefruit, frisse aalbes, rozen en een opvallende rokerige mineraliteit (vuursteen). Vergeet dure Provence Cru Classés, want deze veegt ze met gemak van tafel!
Selamat makan!
06-08-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields