Beef with Stir-Fried Oyster Sauce

BEEF WITH STIR-FRIED OYSTERSAUCE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: China

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 2 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten:

  • 100 gram witte rijst
  • 80 gram oyster sauce
  • 2 el donkere soja sauce
  • 1 el shaoxing (Chinese kookwijn)
  • 1 el honing
  • 2 tl maizena
  • 250 gram kogelbiefstuk of ossenhaas, dun gesneden
  • Sansho peper
  • zeezout
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 groene paprika, in grove stukken
  • 1 paksoy, gehalveerd
  • 2 ovale ironcast pannetjes
Beef with Stir-fried Oystersauce

Dit blijft toch elke keer weer een favoriet. Het sissende pannetje met vlees, groenten en saus direct van het vuur. Je kunt het makkelijk op het gasfornuis maken, maar mijn voorkeur gaat uit naar de BBQ.


Bereiding:

  • Richt een BBQ in op 250⁰C direct grillen. Plaats een rooster 20 cm boven het vuur.
  • Meng voor de saus de oyster sauce, soja sauce, shaoxing, honing en maizena en zet apart.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zorg er voor de rijst klaar is als je aan de stir-fry gaat beginnen.
  • Bestrooi de plakken vlees met sansho peper en een beetje zout.
  • Plaats de twee cast iron pannetjes op het rooster boven het vuur en laat gloeiendheet worden.
  • Doe in elk pannetje 2 eetlepels zonnebloemolie. Leg in elk pannetje een halve paksoy met het snijvlak naar beneden. Bak tot ze lichtbruin beginnen te worden en draai om en grill ook deze kant nog even. Haal de paksoy uit de pannetjes en zet apart.
  • Verdeel de stukken paprika over de twee pannetjes en bak deze, met af en toe omscheppen, tot ze zwarte randjes beginnen te krijgen. Haal ze uit de pannetjes en zet apart.
  • Verdeel de knoflookplakjes over de twee pannetjes en voeg direct het vlees aan de pannetjes toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de paksoy met de paprika toe. Giet direct de saus er over en laat 1 - 2 minuten pruttelen.
  • Verwijder de pannetjes met vuurvaste wanten van de BBQ en serveer ze direct op vuurvaste onderzetters op tafel met de witte rijst.



请享用!

Qǐng xiǎngyòng!


30-10-2024

Beef with Stir-fried Oystersauce
Beef with Stir-fried Oystersauce
Beef with Stir-fried Oystersauce
Beef with Stir-fried Oystersauce
Share by: