Beijing Beef

BEIJING BEEF


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: China/USA

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 30 minuten marineren + 20 minuten bereiden


Ingrediënten voor het vlees:

  • 500 gram rundvlees (bijv. biefstuk), in dunne reepjes gesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 eiwit, licht geklopt
  • 1/2 kopje maïszetmeel
  • zonnebloemolie om in te bakken


Ingrediënten voor de groenten:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 50 gram taugé
  • 3 lente-uitjes, in stukjes gesneden


Voor de saus:

  • 2 el sojasaus
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el chilibeansaus
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel gemberpasta (of verse gember, fijngehakt)
  • 2 el geroosterd sesamzaad, ter garnering
Beijng Beef

Beijing Beef is een Chinees-Amerikaans gerecht dat bestaat uit gefrituurde, knapperige reepjes rundvlees, bedekt met een zoetzure en pittige saus. Het is een favoriet in Amerikaanse Chinees-geïnspireerde restaurants vanwege de smaakvolle combinatie van zoet en hartig, geserveerd met witte rijst.


Bereiding:

  1. Meng het rundvlees met 1 el sojasuas, 1 el sesamolie, 1 tl bakingsoda en het eiwit. Laat 30 minuten marineren.
  2. Meng de reepjes rundvlees met maïszetmeel en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is.
  3. Bereid de saus: Meng in een kom de sojasaus, hoisinsaus, tomatenketchup, bruine suiker, rijstazijn, oestersaus, sesamolie, gember en chilibeansaus tot een gladde saus.
  4. Verhit de plantaardige olie in een wok of diepe pan tot 180°C. Frituur de gemarineerde rundvleesreepjes in kleine porties tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  5. Verhit een beetje olie in een andere pan en roerbak de knoflook, rode paprika, groene paprika en lente-uitjes tot ze knapperig en gaar zijn. Voeg daarna pas de taugé toe.
  6. Giet de saus over de groenten en roer goed totdat alles gelijkmatig is bedekt.
  7. Voeg de gefrituurde rundvleesreepjes toe aan de saus en groenten in de pan. Roer voorzichtig zodat de saus alle ingrediënten goed bedekt.
  8. Haal de Beijing Beef van het vuur en bestrooi met wat sesamzaad. Serveer het heet met witte rijst.


请享用, Qǐng xiǎngyòng

Enjoy your meal!

Beijing Beef
Beijing Beef
Share by: