Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Voorgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 45 minuten
Ingrediënten bisque:
Ingrediënten tartaar crème van gambas:
Ingrediënten garnering:
Stop de verspilling! Deze bisque gemaakt van het restant van gepelde gamba's is zo lekker dat je ze nooit meer weggooid. In de koppen van de gambas zit de meeste smaak en dus ideaal om een twist te geven aan een klassieke kreeftenbisque. Dat deze ook nog eens een stuk goedkoper is, maakt hem echt niet minder lekker. Dus mocht je regelmatig gamba's pellen? Bewaar dan de schalen en koppen (in de vriezer) en je maakt er later een heerlijke bisque van. Een absolute topper!
Bereiding bisque:
Bereiding tartaar-crème:
Opdienen:
Een bisque van gamba’s is een romige, intense soep met een diepe schaaldierensmaak en een hint van tomaat en cognac. De perfecte wijn moet zowel de rijke textuur als de umami-achtige zeevruchtensmaak ondersteunen zonder te overheersen.
Een wijn die dat prachtig kan is de Hubert Brochard Pouilly Fumé. Het is een elegante en verfijnde witte wijn uit de Pouilly-Fumé regio in de Loire-vallei, Frankrijk. De wijn biedt levendige smaken van citrus, groene appel en een subtiele minerale toets, met een lange, frisse afdronk. Drink deze wijn op een temperatuur van 10-12°C.
Deze Hubert Brochard Pouilly Fumé is heerlijk bij gegrilde vis, schaaldieren (bisque) en lichte salades. De frisse zuren en minerale ondertonen maken het een ideale begeleider voor delicate gerechten.
Wij vonden deze wijn online bij: Voordeelwijnen.nl
Bon appétit!
12-03-2025
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields