Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Spanje
Gang: Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 13 minuten
Ingrediënten:
Broccoli is een ware superheld onder de groenten! Deze groene krachtpatser zit boordevol voedingsstoffen die je lichaam een boost geven. Het is rijk aan vitamine C, dat je immuunsysteem ondersteunt, en bevat veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Maar dat is nog niet alles: broccoli bevat ook krachtige antioxidanten, zoals sulforafaan, die je cellen helpen beschermen tegen schade en ontstekingen tegengaan. Daarnaast zit het vol vitamine K en calcium, wat je botten sterk houdt. Of je het nu stoomt, roerbakt of rauw in een salade eet, broccoli is niet alleen supergezond, maar ook veelzijdig en lekker. Een echte must-have voor een gebalanceerde en voedzame maaltijd!
Vandaag een recept met broccoli uit de Spaanse keuken met een beetje pit en een lekkere umami smaak door de ansjovis en citroen. Hou je niet van ansjovis, wat ik me niet kan voorstellen, gebruik dan zeezout.
Bereiding:
¡Buen provecho!
05-09-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields