Brócoli con pimiento rojo y limón

BRÓCOLI CON PIMIENTE ROJO

Y LIMÓN

(Broccoli met rode peper en citroen)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Spanje

Gang: Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 13 minuten


Ingrediënten:

  • 2 stronken broccoli, in roosjes
  • 1 rode spaanse peper, in dunne ringetjes gesneden
  • 4 el (Spaanse) olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • 2 teen knoflook, fijngesneden
  • 6 gezouten ansjovisfilets uit blik (of grof zeezout)
Brócoli con pimiento rojo y limón

Broccoli is een ware superheld onder de groenten! Deze groene krachtpatser zit boordevol voedingsstoffen die je lichaam een boost geven. Het is rijk aan vitamine C, dat je immuunsysteem ondersteunt, en bevat veel vezels, wat goed is voor je spijsvertering. Maar dat is nog niet alles: broccoli bevat ook krachtige antioxidanten, zoals sulforafaan, die je cellen helpen beschermen tegen schade en ontstekingen tegengaan. Daarnaast zit het vol vitamine K en calcium, wat je botten sterk houdt. Of je het nu stoomt, roerbakt of rauw in een salade eet, broccoli is niet alleen supergezond, maar ook veelzijdig en lekker. Een echte must-have voor een gebalanceerde en voedzame maaltijd!

Vandaag een recept met broccoli uit de Spaanse keuken met een beetje pit en een lekkere umami smaak door de ansjovis en citroen. Hou je niet van ansjovis, wat ik me niet kan voorstellen, gebruik dan zeezout.


Bereiding:

  • Om de structuur en vitaminen te behouden gaan we de broccoli eerst stomen in plaats van koken.
  • Zet een pan met water op en breng aan de kook.
  • Plaats er een stoommandje (of passende vergiet) op en stoom de broccoli 5 - 6 minuten.
  • Haal de broccoli van de pan en laat even droog stomen.
  • Verhit een wok op hoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  • Laat de olie goed heet worden en fruit de Spaanse rode peperringetjes 30 seconden.
  • Voeg de ansjovisfilets toe en bak deze mee tot ze beginnen te smelten.
  • Voeg de broccoliroosjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg dan de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Sprenkel het citroensap over de broccoli en roer alles nog een keer goed door elkaar.
  • Mocht je om wat voor reden dan ook geen ansjovis gebruikt hebben, strooi er dan wat zeezoutvlokken over. Geeft niet hetzelfde effect, maar geeft wel een lekkere crunch!


¡Buen provecho!


05-09-2024

Broccoli
Brócoli con pimiento rojo y limón
Share by: