Bulgogi

BULGOGI

(Koreaans Gemarineerd Rundvlees)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Korea

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 1 uur vriezen + 1 uur marineren + 5 minuten grillen


Ingrediënten:

  • 750 gram longhaas
  • 1 Koreaanse peer (of zeer knapperige conference-peer)
  • ½ gele ui, geschild
  • 5 tenen knoflook, geschild
  • 1½ cm gemberwortel, geschild
  • 2 el sojasauce
  • 2 el geroosterd sesamzaad
  • 2 bosuitjes, grof gesneden

Voor er bij:

Bulgogi

Bulgogi is een populaire Zuid-Koreaanse vleesbereiding, meestal gemaakt van dun gesneden rundvlees gemarineerd in een smaakvolle mix van sojasaus, sesamolie, suiker, knoflook en peper. Na marineren wordt het vlees gegrild of gebakken, wat resulteert in sappige, malse plakjes met een zoete en hartige smaak. Vaak geserveerd met bijgerechten zoals rijst, kimchi en sla, biedt bulgogi een perfecte balans tussen zoet en hartig. De bereiding is diep geworteld in de Koreaanse culinaire traditie en staat bekend om zijn verfijnde smaakprofiel, waardoor het een geliefd gerecht is, zowel nationaal als internationaal.


Bereiding:

  • Leg de longhaas ongeveer 1 uur in de vriezer en snij hem daarna in dunne plakken van 2 a 3 mm.
  • Pureer ondertussen de peer met de ui, gember, knoflook, sojasaus en sesamolie tot een gladde marinade.
  • Doe de plakjes vlees en de bosui bij de marinade en meng goed. Laat alles minimaal 30 minuten, maar maximaal 3 uur marineren. Ga je lang door dan valt het vlees uit elkaar.
  • Grill het vlees op een grillplaat of op een rooster. Grill je op een rooster, schudt dan de overtollige marinade er van af, zodat het niet verbrand.
  • Doop het vlees na het grillen in de Ssamjang en leg het op slablaadje met wat rijst. Dit noemen ze in Korea een Ssam-Wrap. Varieer met allerlei sauzen en eventueel wat Kimchi's.



맛있게 드세요!

mas-issge deuseyo!

Bulgogi
Share by: