Niveau:
Land van herkomst: Italië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 65 minuten
Ingrediënten:
In deze hete zomerse periode lijkt het bijna onvermijdelijk om visgerechten te bereiden. Zeker omdat er in de zomermaanden een overvloed aan verschillende soorten vis te vinden is, waardoor je eindeloos kunt variëren en je creativiteit de vrije loop kunt laten. Dit keer koos ik voor een traditioneel recept dat mijn Italiaanse vrienden vaak maakten. Het is verrassend door zijn eenvoud en makkelijk door iedereen te bereiden met gegarandeerd succes.
Bereiding vulling:
Bereiding calamari:
Bij dit heerlijke zomerse gerecht raden wij een Vermentino aan. Deze wijn komt vaak uit Sardinië of Ligurië en heeft een subtiele mineraliteit en frisse citrusaroma's die mooi samengaan met de calamares en de tomatensaus. Wij kozen voor de Saragat Vermentino di Sardegna. Deze is gemaakt van 100% Vermentino druiven. Na een korte inweking laat men de wijn zich verder ontwikkelen zonder contact met zuurstof. Dit doen ze om de karaktereigenschappen van het druivenras te behouden. Verkrijgbaar bij onder andere
voordeelwijnen.nl
Buon appetito e leccati le dita!
18-08-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields