Altijd al gek geweest van de Char Siu vlees? Deze keer een eenvoudige variant met kippenvlees. Je kunt het in de oven maken, maar wij kozen natuurlijk weer voor de BBQ. Heerlijk en om je vingers bij af te likken.
Bereiding:
- Meng alle ingredieënten, behalve de kip, in een ruime kom goed door elkaar.
- Trek eventueel latex handschoenen aan en leg de kip in de marinade. Masseer alles in 5 minuten goed in het vlees. Laat de kip 12 uur in de koelkast marineren.
- Richt een BBQ in op 200⁰C indirect grilllen.
- Haal het gemarineerde kippenvlees uit de marinade en laar even uitdruipen. Bewaar de marinade voor later.
- Leg de kippendijen indirect op het rooster. Sluit de deksel en laat 10 minuten garen.
- Draai na 10 minuten het vlees om. Smeer nog een keer met marinade en sluit de deksel van de BBQ. Gaar nog een keer 10 minuten.
- Haal de kip van de BBQ. Bouw de BBQ om naar 200⁰C direct grillen.
- Smeer het vlees nog een keer in met de marinade en rooster 5 minuten op het rooaster direct boven het vuur.
- Draai na 5 minuten het vlees nog een keer om. Smeer weer in met de marinade en rooster nog een keer 5 minuten.
- Haal de kip van de BBQ en laat 5 minuten rusten.
- Snij het vlees in mooi plakjes en geniet met een ijskoud biertje.
请享用!
Qǐng xiǎngyòng!