Chargha op Pakistaanse wijze

PAKISTAANSE CHARGHA


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Pakistan

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd:


Ingrediënten:

  • 1 hele kip van ± 1 kg
  • 120 gram volle yoghurt
  • 3 cm gember, fijngeraspt
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el maizena
  • 1 tl kasmir chilipoeder
  • 1 tl gemalen koriander
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • zeezout, naar smaak
  • ¼ tl carrom zaden (ajwain / koningskomijn)
  • tl chaat masala poeder
  • 2 tl sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 100 gram ghee / olie
Pakistaanse Chargha

Chargha is een smakelijk gerecht afkomstig uit Zuid-Azië, vooral populair in landen als Pakistan en India. Het bestaat uit sappige stukken kip die worden gemarineerd in een mengsel van kruiden, yoghurt en specerijen, waardoor het een diepe, pittige smaak krijgt. Vervolgens wordt de gemarineerde kip geroosterd, gebakken of gefrituurd tot hij goudbruin en knapperig is. Het resultaat is een heerlijk gerecht met een knapperige buitenkant en sappig vlees aan de binnenkant, dat vaak wordt geserveerd met verse kruiden, chutneys en naanbrood. In deze versie wordt de gemarineerde kip eerst gestoomd en daarna gefrituurd en geserveerd op gele rijst, maar je kunt het ook combineren met naanbrood.


Bereiding:

  • Meng de yoghurt met alle ingrediënten, behalve de ghee.
  • Geef de kip een paar inkepingen op borst en poten. Maak het vel een beetje los.
  • Smeer de kip goed in met de marinade en laat minimaal 2 uur marineren, maar liever een hele nacht.
  • Plaats de kip in een stoommand in een pan met een laagje kokend water. Stoom de kip 30 - 35 minuten op een laag vuurtje.
  • Haal de kip uit de stoompan en laat 15 minuten rusten.
  • Verhit de ghee of olie in een grote pan en bak de gestoomde kip aan alle kanten mooi bruin en krokant. Draai de kip voorzichtig om met een bbq-tang en spatel, zodat je de crispy huid niet beschadigd.
  • Serveer de kip met versgebakken naanbrood of gele rijst.


اپنے کھانے کا لطف اٹھاؤ


Pakistaanse Chargha
Share by: