Dit recept, oorspronkelijk afkomstig uit Italië, is aangepast voor de Amerikaanse Italianen en het resultaat mag er zeker zijn. De combinatie van traditionele Italiaanse smaken met een vleugje Amerikaanse flair zorgt voor een onvergetelijke culinaire ervaring. Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van deze heerlijke fusie van smaken!
Bereiding:
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de hele knoflooktenen en 4 steeltjes van de peterselie toe. Fruit dit een paar minuten tot de knoflook bruin begint te worden. Haal uit de pan en gooi weg.
- Meng de bloem met de peper en zout en in een ruime kom.
- Wentel de kip door de bloem, zodat alles goed bedekt wordt.
- Breng de olijfolie naar een kookpunt en voeg in porties de kip toe. Bak ze rondom goudbruin.
- Haal de kip uit de pan en voeg de uien toe. Bak tot ze zacht worden en voeg dan de gehalveerde tomaten en de chilipepers toe. Laat 4 minuten bakken op middelmatig vuur.
- Blus af met 150 ml droge witte wijn en laat koken tot alle alcohol verdampt is.
- Voeg de pomodore pasata toe samen met wat gescheurde basilicumblaadjes. Laat 3 minuten sudderen.
- Leg de kip terug in de saus en laat het geheel 40 minuten sudderen.
- Breng op smaak met wat peper en zout en bestrooi met fijngehakte peterselie blaadjes.
- Serveer de Chicken Scarpariello op een bedje van tomatensaus en garneer met een paar mooie blaadjes basilicum.
Wij dronken bij dit gerecht een Morellino di Scansano.
Buon appetito!
Have a nice meal!
17-05-2024