Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Duitsland
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 15 minuten voor ChoucRoute + 60 minuten Beurre Blanc
Ingrediënten beurre blanc:
Ingrediënten choucroute de la mer:
eventueel intro
Voorbereiding Beurre Blanc:
Bereiding Choucroute (zuurkool):
Bereiding Beurre Blanc:
Bereiding vis:
Bij een gerecht als choucroute de la mer past een wijn met een goede balans tussen frisheid en body om zowel de ziltige weergave van de vis als het zure van de zuurkool te complementeren. Een klassieke keuze bij zuurkoolgerechten is en blijft natuurlijk een droge Riesling. De levendige zuren en fruitige aroma's van een droge Riesling werken goed samen met zowel de zuurkool als de vis. Een mooie keuze is Famille Hugel Riesling Classic. Deze is licht en hoogst verfijnd met frisse zuren. De wijn smaakt naar citrus, appel en bloemen. Drink deze witte wijn uit de Elzas op een temperatuur van 8-10°C. Hij is online onder andere verkrijgbaar bij Voordeelwijnen.nl
Guten Appetit!
07-10-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields