Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Japan
Gang: Voorgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 18 minuten
Ingrediënten:
Voor dit gerechtje heb je een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk niet bij je supermarkt kunt vinden. Maar geen probleem. Je kunt ze heel makkelijk online bestellen. Ik heb de link aan de afbeeldingen toegevoegd, zodat je ze eenvoudig kunt bestellen.
Bereiding:
Een uitstekende optie om dit gerecht mee te begeleiden is een Chablis. Chablis is een wijn uit de Bourgogne, gemaakt van de Chardonnay-druif, maar zonder de zware eikensmaken die je vaak bij andere Chardonnays vindt. De mineraliteit en de frisheid van Chablis passen perfect bij zeevruchten en zorgen ervoor dat de smaken van de coquilles en de vinaigrette mooi in balans blijven. Wij kozen voor Le Comte Martin Chablis, een sprankelend juweel in het glas, met een heldere, lichtgele tint. De neus wordt begroet met levendige aroma's van groene appels, florale tonen en een vleugje citrus, die elegant samenkomen met een subtiele minerale expressie. Bij het proeven volgt een verfrissende golf van citrusvruchten, knapperige groene appel en peer, gedragen door een levendige frisheid en een subtiele ziltige ondertoon. De afdronk is zuiver en verkwikkend, waardoor de zin naar meer wordt aangewakkerd. Een uitstekende expressie van Chablis (100% chardonnay) en fantastisch te combineren met coquilles, oesters, witvis en kreeft.
お食事をお楽しみください!
O shokuji o o tanoshimi kudasai!
15-07-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields