Coquilles met Groene Asperges en Yuzu Vinaigrette

COQUILLES MET GROENE ASPERGES EN YUZU VINAIGRETTE


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: Japan

Gang: Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 18 minuten


Ingrediënten:

  • 2 el yuzusap
  • 3 el virgin olijfolie
  • 1 el fijngesneden bosui
  • 1 el yuzu kosho
  • 2 tl sojasaus
  • 8 grote coquilles
  • 12 groene asperges
  • Maldon Sea Salt flakes (smoked)
coquilles met groene asperges en yuzu vinaigrette

Voor dit gerechtje heb je een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk niet bij je supermarkt kunt vinden. Maar geen probleem. Je kunt ze heel makkelijk online bestellen. Ik heb de link aan de afbeeldingen toegevoegd, zodat je ze eenvoudig kunt bestellen.


Bereiding:

  • Richt je BBQ in op 180⁰C direct grillen en plaats een halve maan grillplaat boven het vuur. Je kunt ze eventueel ook grillen in een grillpan op het fornuis.
  • Meng het yuzu sap, yuzu kosho, olijfolie, lente-ui en sojasaus en een kommetje door elkaar. Klop desnoods met een garde goed op.
  • Doe de coquilles in een glazen kommetje en giet er ⅓ van de vinaigrette over. Meng goed door elkaar, zodat alles goed bedekt is en laat 15 minuten staan.
  • Grill de groene asperges rondom tot er grillstrepen ontstaan.
  • Haal ze van de grillplaat en hou ze warm.
  • Grill de coquilles in ongeveer 2 minuten per zijde goudbruin.
  • Leg op elk bord 3 asperges met daar boven op 2 coquilles. Drizzle de rest van de vinaigrette er over.
  • Breng eventueel op smaak met wat gerookte zeezoutvlokken.


Een uitstekende optie om dit gerecht mee te begeleiden is een Chablis. Chablis is een wijn uit de Bourgogne, gemaakt van de Chardonnay-druif, maar zonder de zware eikensmaken die je vaak bij andere Chardonnays vindt. De mineraliteit en de frisheid van Chablis passen perfect bij zeevruchten en zorgen ervoor dat de smaken van de coquilles en de vinaigrette mooi in balans blijven. Wij kozen voor  Le Comte Martin Chablis, een sprankelend juweel in het glas, met een heldere, lichtgele tint. De neus wordt begroet met levendige aroma's van groene appels, florale tonen en een vleugje citrus, die elegant samenkomen met een subtiele minerale expressie. Bij het proeven volgt een verfrissende golf van citrusvruchten, knapperige groene appel en peer, gedragen door een levendige frisheid en een subtiele ziltige ondertoon. De afdronk is zuiver en verkwikkend, waardoor de zin naar meer wordt aangewakkerd. Een uitstekende expressie van Chablis (100% chardonnay) en fantastisch te combineren met coquilles, oesters, witvis en kreeft.



お食事をお楽しみください!

O shokuji o o tanoshimi kudasai!


15-07-2024


Coquilles met groene asperges en yuzu vinaigrette
Yuzu sap
Yuzu Kosho
Le Comte Martin Chablis
Share by: