Coquilles met perfecte kruidenboter van de BBQ

COQUILLES MET PERFECTE KRUIDENBOTER VAN DE BBQ


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Frankrijk

Gang: Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 20 minuten bereiden + 1 uur opstijven


Ingrediënten perfecte kruidenboter:

  • 250 gram ongezouten boter
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 rode chilipepers, fijngesneden
  • 6 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 2 el geraspte citroenschil
  • 2 el bieslook, fijngesneden
  • versgemalen zwarte peper

Ingrediënten coquilles:

  • 8 verse coquilles, schoongemaakt, in schelp
  • olijfolie extra vierge
  • handvol fijn gesneden platte peterselie
  • stokbrood
Coquilles met perfecte kruidenboter

Zelf kruidenboter maken is veel lekkerder dan die kant en klare bakjes uit de supermarkt. Het kost niet veel tijd en kunt er enorm mee variëren. Ik maak meestal 6 verschillende varianten en rol elke variatie op tot 2 rolletjes. Je kunt ze makkelijk een jaar goed houden in de vriezer.

Gebruik verse coquilles in de schelp. Dat is echt overheerlijk. Vraag desnoods je visboer om ze schoon te maken.


Bereiding:

  • In een kom voeg je de boter, knoflook, ansjovis, fijngesneden chilipeper, geraspte citroenschil en fijngehakte bieslook toe.
  • Meng alles goed door elkaar tot een homogene massa.
  • Breng de kruidenboter op smaak met zout (waarschijnlijk niet nodig) en versgemalen zwarte peper.
  • Schep de kruidenboter op een vel vershoudfolie.
  • Rol de kruidenboter strak op in de vorm van een rolletje, draai de uiteinden van het folie dicht.
  • Leg de kruidenboterrol in de koelkast en laat deze minstens 1 uur opstijven, zodat de smaken goed kunnen mengen en de boter stevig wordt.
  • Richt de BBQ in voor direct grillen op 250°C. Leg het rooster zo dicht mogelijk boven de gloeiende kooltjes.
  • Haal de kruidenboter uit de koelkast en snijd er 8 plakjes vanaf. Leg op elke schelp een plakjes kruidenboter en besprenkel met een beetje olijfolie. Leg de coquilles op het rooster en grill ze 6 minuten. Draai de coquilles halverwege in de schelp om.
  • Neem de schelpen van het rooster (kijk uit, is gloeiend heet) en bestrooi ze met de peterselie. Serveer met knapperige plakjes stokbrood.


Eetsmakelijk!

Coquilles met perfecte kruidenboter
Share by: