COURGETTE SPAGHETTI MET SALSICCIA AL FINOCCHIO

(venkelworst)


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië (Fusion)

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 2 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 2 venkelworstjes a 150 gram
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, in kleine stukjes gesneden
  • 300 gram courgette spaghetti
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 ml kookroom
  • 2 el Boursin Cuisine
  • 8 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
  • 100 gram buffel mozzarella, in stukjes
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 takje basilicum
Courgette spaghetti met venkelworstjes

Dit is een çalorie-armer en glutenvrij variant op de originele 'Spaghetti con Salsiccia di Finocchio'. En zeker op een warme variant is dit een smaakvolle, maar lichte maaltijd. De venkelworst had ik zelf gemaakt en lag nog in de vriezer, maar de Jumbo of een goede slager zal ze ook wel hebben.


Bereiding:

  • Vul een waterkoker (of pan) met water en breng het water aan de kook. Dit gebruik je straks om over de courgette spaghetti te gieten.
  • Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de venkelworstje in 10 - 15 minuten bruin en gaar.
  • Verhit ondertussen in een wok (of hapjespan) 1 eetlepel olijfolie en bak de ui in 5 minuten glazig. Voeg dan de knoflook toe en laat nog 1 minuten mee fruiten.
  • Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is.
  • Roer de kookroom, Boursin Cuisine en de zongedroogde tomatenreepjes door het spinaziemengsel en houd warm op een laag pitje.
  • Snij als de worstjes klaar zijn deze in kleine stukken en roer dit door het spinaziemengsel
  • Doe de courgette spaghetti in een vergiet en giet het kokende water erover. Let het even goed uitlekken
  • Verdeel de courgette spaghetti over 2 borden. Schep de spinazie met de worstjes er naast. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de mozzarella over het geheel.
  • Garneer met een paar blaadjes basilicum.


Eigenlijk was ik op zoek naar een rode wijn die  genoeg frisheid heeft om de room te counteren, maar ook voldoende kruidigheid en rondheid om mooi bij de venkel en courgette aan te sluiten. Stom genoeg dacht ik niet aan wit, totdat ik een artikel las over Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore. Deze wijn uit de Marche is zachtgeel in de kleur, met groene tinten. In de geur wat bloemig, brem en aards van amandel. Volle, plezierige smaak, rijk met iets venkel en rijp wit fruit van appels. Frisse zuren en levendig. De afdronk is lang met een klein bittertje. EN wat blijkt een fantastische begeleider van dit romige gerecht.

Hij is online oander andere te koop bij: QVSelect.nl

Buon appetito!

05-08-2025

Courgette spaghetti met venkelworstjes
Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore 'Luzano'