Dillepesto met ansjovis

DILLEPESTO MET ANJOVIS


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Fusion

Gang: Bijgerecht

Tijd: 10 minuten


Ingrediënten:

  • 30 gram verse dille
  • ½ groene chilipeper, zonder zaadlijsten en zaadjes
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 2 ansjovisfilets, grof gesneden
  • 1 tl vissaus
  • 30 gram pistachenoten
  • ½ dl olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
Dillepesto met ansjovis

Dit is zo'n heerlijke variant op pesto die jullie niet wil ontnemen. Natuurlijk...ik weet het ...pesto wordt gemaakt van bascilicum en pijnboompitten, maar deze variant geeft een extra boost aan je gerechten. Heerlijk bij vis, maar ook op pizza's. En het groene pepertje geeft een extra kick. Probeer maar!


Bereiding:

  • Haal de dunne blaadjes van de dilletakken en doe ze in een blender. De dikke stelen gebruiken we niet.
  • Voeg de knoflook, pistachenootjes, groene chilipeper, ansjovisfilets en de vissaus toe aan de dille in de blender.
  • Laat de blender draaien voeg in een dun straaltje de olijfolie toe tot er een smeuïge pesto ontstaat.
  • Breng indien gewenst op smaak met wat versgemalen zwarte peper en zout. Pas op, want de vissaus en ansjovis zijn ook al zout.


Eetsmakelijk!


12-09-2022


Share by: