Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 55 minuten
Ingrediënten:
We kennen allemaal wel de Mexicaanse fajita met heerlijk gekruide kip, maiskorrels en rode paprika. Dit is een fajita recept met een twist. Deze keer garen we de kip en groenten nog even na in een bouillon. Met een maistortilla kun je dan de overheerlijke bouillon absorberen. Nieuwsgierig? Probeer het snel!
Bereiding:
Schenk bij deze smaakvolle schotel een Verdejo: Deze Spaanse wijn heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus en groene appel, wat goed werkt bij de pittige en hartige smaken van de fajita's. Wij waren op Mallorca toen we dit gerecht gingen maken, dus was het niet moeilijk om een goede Verdejo van het vaste land te vinden. Menade Nosso Verdejo 2023 is een frisse en ongekend volle biologische Verdejo. Tijdens de vinificatie wordt geen sulfiet aan de wijn toegevoegd en in de wijngaarden wordt niet gewerkt met koper en sulfiet. Een 100% natuurlijke wijn zonder enige toevoegingen. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.
¡Buen provecho!
29-08-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields