Fajita met kip in een pannetje

FAJITA MET KIP UIT EEN PANNETJE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Mexico

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 55 minuten


Ingrediënten:

  • 1 el olijfolie
  • 200 gram chorizo, in kleine stukjes gesneden
  • 600gram kippendijfilet, in grove stukken gesneden
  • 2 rode uien, grof gesnipperd
  • 2 rode puntpaprika's, in grove stukken gesneden
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1½ el fajitakruiden
  • 400 gram alubia granja bonen uit pot, uitgelekt (eventueel te vervangen door borlotti bonen)
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 300 gram krieltjes, ongeschild en in kwarten gesneden
  • 300 ml kippenbouillon
  • 3 maiskolven, elk in 3 stukken gesneden
  • 125 gram zure room
  • 7 gram platte peterselie of koriander, grofgesneden
  • 4 - 6 tortilla's
Fajita met kip in een pannetje

We kennen allemaal wel de Mexicaanse fajita met heerlijk gekruide kip, maiskorrels en rode paprika. Dit is een fajita recept met een twist. Deze keer garen we de kip en groenten nog even na in een bouillon. Met een maistortilla kun je dan de overheerlijke bouillon absorberen. Nieuwsgierig? Probeer het snel!


Bereiding:

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan met dikke bodem op middelmatig vuur.
  • Voeg de blokjes chorizo toe en bak ze in ongeveer 4 minuten lichtbruin en ze hun olie afgeven.
  • Haal ze uit de pan en zet ze even apart op een bord.
  • Bak de stukjes kip in de heerlijke overgebleven olie in de pan tot ze goudbruin zijn. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want ze garen straks verder in de bouillon.
  • Haal ze uit de pan en leg ze bij de chorizo op het bord voor later gebruik.
  • Voeg de ui toe aan de pan en bak deze op middelmatig vuur 2 minuten aan.
  • Voeg de paprika toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de fajita-kruiden toe en bak 30 seconden mee. Schraap alles goed los van de bodem.
  • Voeg de kip en chorizo terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg de bonen en de krieltjes toe aan de pan en giet de 300 ml bouillon er bij. Vul eventueel aan met wat extra bouillon tot alles onder staat.
  • Breng de inhoud van de pan rustig aan de kook en laat op laag vuur afgedekt 12 minuten zachtjes sudderen.
  • Roer de pan goed oor en leg de stukken maiskolf bovenop de jajita-kip.
  • Sluit de pan en laat nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • Serveer de fajita in een grote kommen met een flinke lepel zure room.
  • Bestrooi de fajita met koriander of, als je daar niet van houdt, peterselie.
  • Lekker met tortilla's om in de bouillon te dopen.


Schenk bij deze smaakvolle schotel een Verdejo: Deze Spaanse wijn heeft een frisse en fruitige smaak met tonen van citrus en groene appel, wat goed werkt bij de pittige en hartige smaken van de fajita's. Wij waren op Mallorca toen we dit gerecht gingen maken, dus was het niet moeilijk om een goede Verdejo van het vaste land te vinden. Menade Nosso Verdejo 2023 is een frisse en ongekend volle biologische Verdejo. Tijdens de vinificatie wordt geen sulfiet aan de wijn toegevoegd en in de wijngaarden wordt niet gewerkt met koper en sulfiet. Een 100% natuurlijke wijn zonder enige toevoegingen. Drink deze witte wijn op een temperatuur van 10-12°C.


¡Buen provecho!


29-08-2024


Fajita met Kip in een pannetje
Alubia Granja
Menade Nosso Verdejo 2023
Share by: