Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Brazilië
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 8 uur weken, 30 minuten bereiden + 3 uur stoven
Ingrediënten:
Als je ooit naar Brazilië gaat, mag je dit niet missen: Dit is het wellicht het bekendste en misschien wel meest populaire gerecht van de Brazilianen, Feijoada!
Feijoada is een rijke en hartige stoofpot die je doet watertanden. Feijoada is meer dan alleen een gerecht, het is een symbool van de Braziliaanse cultuur en geschiedenis. Het vertelt het verhaal van de slavernij, de kolonisatie en de vermenging van verschillende volkeren en smaken.
Feijoada komt uit de tijd dat Brazilië overheerst werd door Portugal. Zij brachten Afrikaanse slaven naar Brazilië om er te werken op de plantages. De slaven kregen de restanten van de geslachten varken waar de beter bedeelden hun neus voor ophaalden. Zoals ogen, staart en poten. Zij maakten er een goedkope, maar overheerlijke stoofpot van met zwarte bonen.
In de loop der jaren is Feijoada uitgegroeid tot het nationale recept in Brazilië. Bijna elke familië heeft zo z'n eigen (geheime) ingrediënten. Verfijnd en met meerdere vleessoorten is het een heerlijke stoofpot.
Bereiding: gedroogde zwarte bonen
Bereiding: Feijoada
Tip: Serveer deze heerlijke Braziliaanse Feijoada met Farofa.
Desfrute de sua refeição!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields