Filetto di branzino in acqua pazzesca

BRANZINO IN ACQUA PAZZESCA

(Zeebaars in Gekke Water)


Niveau:  Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 20 minuten


Ingrediënten:

  • 4 filets van zeebaars, elk ongeveer 150 gram
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in hele dunne plakjes gesneden
  • 1 rode peper, fijngehakt (optioneel, voor een beetje pit)
  • 400 gram rijpe kerstomaatjes, gehalveerd
  • ½ glas witte wijn
  • 5 ansjovisfilets, uit blik
  • handje kappertjes, afgespoeld en uitgelekt
  • handje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • handje verse basilicumblaadjes, gescheurd
  • zeezout, naar smaak (wees voorzichtig)
  • en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Filetto di branzino in acquapazzesca

"Filetto di branzino in acqua pazza" is een heerlijk Italiaans gerecht dat "zeebaarsfilet in gekke water" betekent. Het gerecht komt oorspronkelijk uit de regio Campanië in Zuid-Italië, maar is meer bekend geraakt in Venetië. Oorspronkelijk wordt het met hele zeebaarzen gemaakt, maar ik gebruik liever filets.


Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook, ansjovisfilets ven rode peper toe en bak ze kort totdat ze beginnen te geuren en de ansjovis begint te smelten.
  • Schuif de knoflook en peper naar de zeekant en leg de visfilets met het vel naar beneden in het midden. Bak 2 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat ze sudderen tot ze zacht worden en een saus vormen.
  • Haal de gare filets voorzichtig uit de pan en leg ze op 4 borden warme borden.
  • Voeg de kappertjes toe aan de saus. Giet de witte wijn in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 5 minuten, zodat de alcohol uit de wijn verdampt en de saus wat dikker wordt.
  • Voeg de basilicum toe en roer alles 1 minuut op hoog vuur goed door.
  • Schep de saus over de zeebaarsfilets.
  • Bestrooi het gerecht met verse peterselie voor het serveren.


Serveer Filetto di branzino in acqua pazza met vers brood of rijst om de heerlijke saus op te scheppen. Geniet van dit smaakvolle Italiaanse visgerecht!


Buon appetito!

Filetto di branzino in acqua pazzesca
Share by: