Filetto di maiale alla saltimbocca

FILETTO DI MAILALE ALLA SALTIMBOCCA


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 25 minuten


Ingrediënten:

  • 4 varkensfiletlapjes a 100 gram
  • 4 plakken parmaham of prosciutto
  • 4 blaadjes verse salie
  • 30 gram roomboter
  • 60 ml droge witte wijn of droge marsala wijn
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zeezout


Filetto di Maiale alla Saltimbocca

Ik had na een avondje gourmetten nog wat varkensvlees over. Mooi moment om hier eens een lekkere variant op de Italiaanse Saltimbocca van te maken.


Bereiding:

  • Leg de varkensfiletlapjes onder een stuk vershoudfolie en sla er met een pan of ander zwaar voorwerp een paar keer op zodat ze wat platter worden.
  • Bestrooi de filetlapjes met een snufje zwarte peper en een heel klein beetje zout. Niet te veel, want de ham is al zout genoeg.
  • Leg op elke filetlapje een stuk ham en wikkel de uiteinden onder het vlees.
  • Prik met een houten prikker een blaadje salie vast op het vlees.
  • Verhit de helft van de boter en een koekenpan en leg de filets met het blaadje salie naar boven in de koekenpan.
  • Draai de filets na 2½ minuut om en bak de andere zijde nog 1 minuut.
  • Haal het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg de andere helft van de boter toe en laat op hoog vuur smelten.
  • Blus af met de wijn en roer met een houten lepel alle aanbaksels los.
  • Laat 1 minuut pruttelen.
  • Leg het vlees terug in de pan en schep wat van de saus over het vlees.


Lekker bij pasta of citroenaardappeltjes!


Buon appetito!

12-05-2022

Filetto di Maiale alla Saltimbocca
Share by: