Foe Yong Hai

FOE YONG HAI


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: China

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 6 personen

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten Kruidenolie:

  • 150 ml rijstolie (of zonnebloemolie)
  • 6 teentjes knoflook , grof gehakt
  • 1.5 grote rode ui, grof gehakt


Ingrediënten Foe Yong Hai Saus:

  • 300 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 300 ml water
  • 75 gr fijne kristalsuiker
  • 6 el witte azijn
  • 5 el kruidenolie
  • 3 el gembersiroop
  • 3 el maizena (+ 2 el water)
  • snufje zout
  • snufje fijngemalen witte peper


Ingrediënten Omelet:

  • 12 eieren
  • 300 gram kippendijfilet, in kleine stukjes
  • 9 witte champignons in plakjes
  • 0.75 prei in halve ringen
  • 1.5 rode paprika in reepjes
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • snufje zout
  • snufje witte peper
  • de rest van de kruidenolie
Foe Yong Hai

De lekkerste Foe Yong Hai maak je met dit recept gewoon lekker zelf. Zonder pakjes en zakjes, want die heb je helemaal niet nodig. Varieer er qua vulling lekker op los. Vegetarisch of met kip en garnalen. Het is allemaal gezond en lekker.


Bereiding:

Kruidenolie

  • Verwarm de rijstolie in een middelgrote koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de knoflook met de rode ui, tot alles goed bruin is gebakken. De smaken moeten goed in de olie trekken. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Giet de olie door een zeef in een afsluitbaar potje. De olie is enkele weken houdbaar.


Foe Yong Hai saus

  • Doe 5 el kruidenolie met de gezeefde tomaten en het water in een pan en breng zachtjes aan de kook. Voeg de suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper toe. Roer goed door elkaar. Laat even pruttelen tot de suiker is opgelost.
  • Meng de maizena met het water tot een papje en giet dit al roerend bij de saus. Laat 5 minuten inkoken tot de saus wat is ingedikt.


Omelet

  • Verhit 5 el kruidenolie in een wok en roerbak de kip bruin en gaar. Voeg de groenten toe en roerbak een paar minuten mee. Schep uit de pan en laat even afkoelen.
  • Klop de eieren los in een ruime kom en voeg de groente, kip en een snufje zout en peper toe en meng goed door elkaar.
  • Verhit de rest van de kruidenolie in de  wok en voeg het eimengsel toe. 
  • Bak de omelet op middelhoog vuur gaar. Roer af en toe met een spatel door het ei, zodat er grove stukken ontstaan.
  • Schep de omelet op een mooie schaal giet de warme saus erover.
  • Serveer de Foe Yong Hai met rijst, bami of mihoen. Of als onderdeel van een rijstschotel.


请享用, Qǐng xiǎngyòng

Foe Yong Hai
Share by: