Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Mexico
Gang: Hoofdgerecht / Bijgerecht
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 2 uur marineren + 10 minuten bereiden
Ingrediënten:
Soms heb je van die dagen dat je plotseling zin hebt om de BBQ aan te steken om snel iets lekkers klaar te maken. Ik had in de vriezer nog een hele mooie voorraad grote garnalen liggen. Deze moesten alleen nog 'even' ontdooien. Gelukkig bleef het die dag en avond lang licht en warm. Dus nu nog snel een mooie marinade verzinnen en we kunnen gaan grillen. Ik raad aan om de garnalen 2 uur te laten marineren. Mocht je daar geen tijd (of geduld) voor hebben hou dan minimaal een half uur aan.
Bereiding:
Bij gegrilde garnalen met een marinade van rum en kerrie wil je een wijn die frisheid en een vleugje fruitigheid biedt om de smaken van de garnalen en de marinade te complementeren zonder te overheersen. Een uitstekende keuze uit Piemonte is een Arneis.
Arneis is een druivensoort die karakteristieke wijnen produceert in de regio Roero in Piemonte. Deze wijn staat bekend om zijn lichte, frisse en fruitige eigenschappen, met tonen van perzik, peer en soms een vleugje amandel. De zuurgraad van Arneis helpt om de rijke en kruidige smaken van de rum en kerrie in balans te brengen, terwijl de subtiele fruitige tonen de zoetheid van de garnalen aanvullen.
Wij kozen voor
Bosio Roero Arneis, welke redelijk geprijsd verkrijgbaar is bij wijnbeurs.nl
¡Disfrute de su comida!
09-07-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields