Gamba's met Tropische marinade

GAMBA'S MET TROPISCHE MARINADE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Mexico

Gang: Hoofdgerecht / Bijgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 2 uur marineren + 10 minuten bereiden


Ingrediënten:

  • 1 kilo grote garnalen, met kop en staart
  • 1 dl donkere rum
  • 6 el olijfolie, extra vierge
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 - 2 jalepeno's, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl zeezout
  • ½ bosje verse koriander , fijngesneden
  • sap van 2 limoenen
  • 2 limoenen, in partjes
Gamba's met tropische marinade

Soms heb je van die dagen dat je plotseling zin hebt om de BBQ aan te steken om snel iets lekkers klaar te maken. Ik had in de vriezer nog een hele mooie voorraad grote garnalen liggen. Deze moesten alleen nog 'even' ontdooien. Gelukkig bleef het die dag en avond lang licht en warm. Dus nu nog snel een mooie marinade verzinnen en we kunnen gaan grillen. Ik raad aan om de garnalen 2 uur te laten marineren. Mocht je daar geen tijd (of geduld) voor hebben hou dan minimaal een half uur aan.


Bereiding:

  • Pel de garnalen, maar laat de kop en staart zitten.
  • Verwijder met een zeer scherp mes het darmkanaal.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en voeg de garnalen toe.
  • Laat de garnalen minimaal 30 minuten marineren, maar liever 2 uur.
  • Steek ondertussen je BBQ aan en richt hem in op 180⁰C direct grillen. Leg het rooster niet te dicht boven het vuur.
  • Haal de garnalen uit de marinade en laat de meeste marinade er even afdruipen.
  • Leg de garnalen op het rooster en grill ze in 2 - 4 minuten per kant gaar. De exacte tijd is afhankelijk van de grote van de garnalen. Grill ze echter niet te lang, want dan worden ze droog en taai.
  • Serveer de garnalen op een mooie schaal met de partjes limoen. Geef er wat stokbrood bij. Heerlijk om de sappen mee te absorberen.


Bij gegrilde garnalen met een marinade van rum en kerrie wil je een wijn die frisheid en een vleugje fruitigheid biedt om de smaken van de garnalen en de marinade te complementeren zonder te overheersen. Een uitstekende keuze uit Piemonte is een Arneis.

Arneis is een druivensoort die karakteristieke wijnen produceert in de regio Roero in Piemonte. Deze wijn staat bekend om zijn lichte, frisse en fruitige eigenschappen, met tonen van perzik, peer en soms een vleugje amandel. De zuurgraad van Arneis helpt om de rijke en kruidige smaken van de rum en kerrie in balans te brengen, terwijl de subtiele fruitige tonen de zoetheid van de garnalen aanvullen.

Wij kozen voor Bosio Roero Arneis, welke redelijk geprijsd verkrijgbaar is bij wijnbeurs.nl



¡Disfrute de su comida!


09-07-2024


Gamba's met tropische marinade
Bosio Roero Arneis
Share by: