Gebakken Thaise Vegetarische Rijst

VEGETARISCHE GEBAKKEN THAISE RIJST


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Thailand

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 10 minuten


Ingrediënten:

  • 400 gram gekookte langkorrelrijst, afgekoeld
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 cm verse gember, fijn gesneden
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 75 gram diepvries mais
  • 75 gram diepvries doperwten
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 tl dark sojasaus
  • 2 tl vissaus
  • 125 gram geroosterde cashewnoten
  • 2 lente-uitjes, in dunnen diagonale ringen
  • versgemalen zwarte peper
  • zeezout
Gebakken Thaise Vegetarische Rijst

Een heerlijke vegetarische rijst als begeleiding bij een uitgebreide rijsttafel. Laat je fantasie de vrije loop en voeg toe of laat weg wat je wilt.


Bereiding:

  • Meng 1 eetlepel olie door de rijst en meng dit met je vingers goed door elkaar, zodat de korrels mooi los komen.
  • Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok op matig hoog vuur. Voeg de ui en gember toe en fruit dit 2 a 3 minuten tot de uien zacht zijn.
  • Schuif de ui en gember opzij en voeg de mais en erwtjes toe. Roerbak dit 2 minuten op hoog vuur en schuif dit ook opzij.
  • Voeg de paprika toe en roerbak dit 2 minuten.
  • Voeg de gekookte rijst toe en schep dit met de andere ingrediënten in de wok door elkaar. Roerbak dit 2 minuten totdat alles goed heet is.
  • Roer de sojasaus, vissaus, peper en cashewnoten er door. Garneer met lente-uitjes en serveer warm.



ทานให้อร่อย!

Thān h̄ı̂ xr̀xy!

Gebakken Thaise vegetarische Rijst
Share by: