Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Thailand
Gang: Hoofdgerecht / Streetfood
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 25 minuten + 2 tot 24 uur marineren
Ingrediënten:
Ingrediënten marinade
Ingrediënten kokoscreme glaze
Dit recept voor kipspiesjes biedt een heerlijke, rokerige smaak dankzij de perfect gegrilde kip. De marinade, gemaakt van gember, knoflook, kokosroom en sojasaus, zorgt voor een smaakexplosie die je niet wilt missen. Het is eenvoudig te bereiden en heeft een verrukkelijke smaak.
Aan het einde van de bereiding bestrijk ik de kip met een beetje kokosroomglazuur, wat zorgt voor een subtiele zoetheid. Deze spiesjes combineer ik graag met een snelle pinda-satésaus. Het resultaat? Een smakelijk gerecht om te delen met vrienden of om jezelf mee te verwennen.
De spiesjes zijn niet alleen een blikvanger, maar ook ideaal voor buitenfeestjes of als hapje tijdens een diner.
Of je nu dol bent op de Thaise keuken of je grillvaardigheden wilt verbeteren, deze gegrilde Thaise kokoskipspiesjes zijn een must-try. Ze zullen zeker een favoriet worden!
Bereiding:
ทานให้อร่อย!
Thān h̄ı̂ xr̀xy!
20-07-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields