Gehakt-Ei Verrassing

GEHAKT-EI VERRASSING


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Bijgerecht

Hoeveelheid: 6 stuks

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten:

  • 700 gram rundergehakt
  • 120 gram oud witbrood
  • 150 ml volle melk
  • 8 gram zout
  • 4 gram versgemalen zwarte peper
  • 2 gram paprikapoeder
  • 1 handje peterselie of koriander, gehakt
  • 1 eieren
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 4 el olijfolie

Ingrediënten voor de vulling:

  • 3 eieren, hardgekookt (voor de vulling)
  • 10 gram dille
  • 75 gram geraspte cheddar
  • 75 gram geraspte mozzerella
  • 50 gram mayonaise
Gehakt-Ei Verrassing

Op een verjaardagsfeestje 1 jaar geleden bij vrienden in Haarlem kregen we een leuke variatie op de oer-Hollandse gehaktbal. Ik was het al bijna vergeten totdat we dit jaar weer langs gingen en ik vroeg naar die lekkere gehaktballen. Ze moest lachen, maar wilde graag het recept met me delen. Nu kunnen ook jullie genieten van deze heerlijke 'on-Hollandse' gehaktballen.


Bereiding:

  • Week het brood in de melk. Knijp het overtollige vocht uit het brood en prak fijn met een vork.
  • Meng het gehakt met het zout, peper, paprikapoeder, brood, peterselie (of koriander), ei en ui. Maak er 6 gelijke ballen van.
  • Hak de gekookte eieren in stukjes en meng ze met de dille, kaas en mayonaise.
  • Verwarm de oven voor op 180 ⁰C.
  • Druk de gehakt ballen in hoge schijven en druk er met een lepel een holte in. Vul de holte met het eimengsel.
  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en leg daar de gevulde gehaktschijven op. Plaats de plaat in de oven en bak bruin in ± 30 - 35 minuten.
  • Lekker met een paar rösti-rondjes uit de oven en verse Hollandse sperziebonen!


Eetsmakelijk!

Gehakt-ei verrassing
Gehakt-ei verrassing
Share by: