Gerookte Varkensfricandeau met pesto

GEROOKTE VARKENSFRICANDEAU MET PESTO


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: ± 60 minuten


Ingrediënten:

  • 750 gram varkensfricandeau
  • 2 el pesto genovese
  • 3 el venkelzaad (heel)
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout
  • 1 chunk kersen rookhout


Gerookte fricandeau

Dit eenvoudige doch heerlijke gerecht is eenvoudig te bereiken als je een gesloten BBQ hebt. Het roken van vlees was vroeger noodzakelijk om het lang houdbaar te maken. Tegenwoordig roken we vlees om de extra rokerige smaak te krijgen. Ik gebruik in dit gerecht kersenhout, maar je kunt ook beukenhout gebruiken.


Bereiding:

  • Haal de fricandeau uit de verpakking. Dep hem droog en laat op kamertemperatuur komen.
  • Richt een BBQ in op indirect roken op 125⁰C.
  • Maal royaal zeezout en zwarte peper over de fricandeau.
  • Meng 1 eetlepel venkelzaad door de pesto. Besmeer de bovenkant van de fricandeau met de pesto.
  • Verhit een droge koekenpan boven hoog vuur en rooster de andere 2 eetlepels venkelzaad tot ze beginnen te geuren. Stort ze op een bord om af te koelen. Deze gebruiken we later als extra bite op de fricandeau.
  • Voeg het rookhout toe aan de BBQ en leg de fricandeau indirect op de BBQ om te roken. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur te checken.
  • Haal de fricandeau van de BBQ als de kerntemperatuur 58⁰C is.
  • Leg de fricandeau op een snijplank en dek losjes af met aluminiumfolie. De temperatuur zal de komende 10 minuten nog een paar graden stijgen.
  • Snij de fricandeau met een scherp mes in mooie plakken en garneer ze met het geroosterde venkelzaad.


Eetsmakelijk!

Gerookte fricandeau
Share by: