Geroosterde Tomatensoep

GEROOSTERDE TOMATENSOEP


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 40 minuten


Ingrediënten:

  • 20 roma tomaten
  • 280 gram tomatenpuree
  • 4 rode uien
  • 8 tenen knoflook
  • 8 tl Italiaanse kruiden
  • 8 el olijfolie
  • 2 liter groentebouillon
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • Crème fraîche
Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomaten is eigenlijk heel eenvoudig te bereiden en overheerlijk. Ik zou mezelf niet zijn als ik het roosteren niet op de BBQ heb gedaan, maar om het niet te omslachtig te maken deel ik hier de ovenversie met je.


Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200⁰C.
  • Maak de ui schoon en snij in ringen van 5 mm dik. Pel het velletje van de knoflook en snij de tomaat in kwarten.
  • Doe de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met 6 eetlepels van de olijfolie en breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak 30 minuten.
  • Bak ondertussen de tomatenpuree 2 minuten in 2 eetlepels olijfolie in een soeppan om te ontzuren.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de gegrilde groenten toe en pureer met een staafmixer.
  • Schenk de hete soep in diepe borden of soepkommen en schep er een eetlepel crème fraîche op.


Eetsmakelijk!

Geroosterde tomatensoep
Share by: