Gestoomde garnalenbloem met mihoen

GESTOOMDE GARNALENBLOEM

MET MIHOEN


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: China

Gang: Voorgerecht

Hoeveelheid: 2 - 4 personen

Tijd: 30 minuten


Ingrediënten voor de garnalen en mihoen:

  • 150 gram mihoen (glass noodles)
  • 750 ml kokend water, om mihoen te weken
  • 250 gram grote garnalen, gepeld maar staartje er nog aan
  • 1 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 1 el lente-ui, alleen het groen en flinterdun gesneden


Ingrediënten voor de saus:

  • 8 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • snuf witte peper
  • 3 el arachideolie
Gestoomde garnalenbloem met mihoen

Dit geweldige voorgerechtje kost een beetje voorbereiding, maar dan zet je wel iets ontzettend moois op tafel.


Bereiding mihoen en garnalen:

  • Doe de mihoen in een ruime kom en giet er het kokende water over. Laat 5 minuten weken en giet dan af. Spoel na met koud stromend water.
  • Wikkel wat mihoen om twee vingers zodat er een ronde vorm ontstaat (zie foto). En herhaal dit voor de rest van de mihoen Verdeel de mihoencirkels op een bord.
  • Butterfly de garnalen voorzichtig met een zeer schep mes en snij over de lengte een kleine inkeping van ± 1 cm in het midden van de rug (zie foto).
  • Haal de staart van de garnaal door het gaatje in de rug en plaats elke garnaal in een mihoencirkel.
  • Waaier de staartvinnen mooi uit en zet alles even opzij.


Bereiding saus:

  • Voeg in een hittebestendige kom de knoflook, rode chilipeper, oestersaus, sojasaus en witte peper toe en roer alles door elkaar.
  • Verhit in de kleine pan 3 el arachideolie tot rokend heet. Giet de hete olie voorzichtig over de saus. Hierdoor zullen alle aroma's in de saus mooi vrijkomen.


Bereiding garnalenbloem met mihoen en saus:

  • Lepel de saus rondom de garnalen over de mihoen (zie foto).
  • Plaats het bord met de garnalenbloemen in een stoompan en stoom ± 3 minuten op hoge temperatuur tot de garnalen roze zijn.
  • Verhit ondertussen 3 el arachideolie in hetzelfde kleine pannetje tot rokend heet.
  • Neem het bord met garnalenbloemen uit de stoompan en verdeel de lente-uitjes over de garnalenbloemen.
  • Breng de garnalenbloemen met een spatel voorzichtig over op kleine bordjes en lepel de hete arachideolie over de garnalenbloemen.



請享用!

Qǐng xiǎngyòng!

Gestoomde Garnalenbloem met mihoen
Share by: