Gyozavellen

GUYOZA- / DUMPLINGVELLEN


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Japan

Gang: Fingerfood

Hoeveelheid: 25 stuks

Tijd: 20 minuten bereiden + 90 minuten rusten


Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 1 tl zout
  • kokend water
  • maizena, om te bestuiven
  • vershoudfolie
  • uitsteek vorm, Ø 10 cm
Gyoza maken

zelf dumpling- of gyuzavellen maken is niet moeilijk. Het zelfs een leuk klusje. Mocht je dus geen vellen bij de supermarkt kunnen vinden, maak ze dan gewoon zelf. Je hebt niet veel ingrediënten nodig.


Bereiding:

  • Zeef de bloem boven de kom van een keukenmachine met deeghaak en voeg het zout toe. Laat de keukenmachine rustig draaien en voeg langzaam 150 ml kokend water toe tot er een soepel deeg ontstaat.
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet minimaal 90 minuten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 2 porties. Bestuif het werkblad royaal met maizena. Rol 1 portie deeg flinterdun uit. Steek met de ronde vorm rondjes van 10 cm uit. Bewaar de restanten. Herhaal dit met de 2de portie deeg. Voeg alle restanten samen en rol nog een keer flinterdun uit. Steek hier ook weer cirkels van 10 cm uit.
  • Het deeg is nu klaar voor verder gebruik voor dumpling of gyoza.


どうぞお召し上がりください Dōzo omeshiagarikudasai

Gyoza maken
Recept Gyoza maken
Share by: