Hazelnoot Roomijs

HAZELNOOT ROOMIJS


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Nagerecht

Hoeveelheid: 8 personen

Tijd: 15 minuten bereiden + 5 uur vriestijd


Ingrediënten:

  • 50 ml Frangelico hazelnootlikeur
  • 1 blikje gecondenseerde melk a 400 gram
  • 500 ml opgeklopte slagroom (het liefst zelf gemaakt)
  • ¼ tl vanille extract
  • 50 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 15 gram geroosterde hazelnoten, fijngehakt
Hazelnoot Roomijs

Geen ijsmachine in huis, maar toch zelf eens lekker ijs willen maken. Dit eenvoudige recept helpt je op weg naar een heerlijk desert.


Bereiding:

  • Neem een grote glazen of kunststof kom en roer de gecondenseerde melk, vanille extract, hazelnoot likeur en 25 gram chocolade rustig door elkaar. Gebruik geen mixer.
  • Spatel de 2 el van de opgeklopte slagroom rustig en luchtig door het hazelnootmengsel. Daarna voeg je de rest van de slagroom toe en spatel ook deze heel rustig er doorheen, totdat er een luchtig homogeen mengsel is ontstaan.
  • Stort het mengsel in een mooie vriezerbestendige schaal.
  • Strooi de rest van de chocolade en de gehakte hazelnoten over het ijs en zet de schaal voor 5 uur in de vriezer.
  • Haal ongeveer 6 minuten voor reserveren uit de vriezer om het makkelijker schepbaar te maken is.


Een zoete witte wijn met een hoog suikergehalte, zoals Sauternes of Moscato d'Asti, past goed bij dit gerecht. Maar je kunt er natuurlijk ook een glaasje Frangelico Hazelnootlikeur bij drinken.



Buon appetito!



11-05-2024

Hazelnoot Roomijs
Share by: