Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 35 minuten
Ingrediënten:
Met deze herfstachtige dagen vind ik het altijd heerlijk om warme dampende stoofschotels te maken. Maar als je een keer niet zo veel tijd hebt, is deze herfstschotel een heel goed alternatief. Kippendijfilet leent zich uitermate om heerlijk te stoven en door de toevoeging van gerookt spek en de zoete kastanjes krijgt het een heerlijk herfstkarakter. Neem voor de wijn een mooie droge Bordeaux, die je dan ook bij het gerecht kunt schenken. Laat de herfst maar komen!
Bereiding:
Bij deze herfstschotel past een prachtige Bordeaux zoals Ronan By Clinet Bordeaux 2019. Dit is een elegante rode wijn geproduceerd door Château Clinet, een gerenommeerd wijnhuis in de Pomerol-regio van Bordeaux. Deze wijn maakt deel uit van de Ronan by Clinet-lijn, die bekend staat om het aanbieden van toegankelijke en verfijnde wijnen die de essentie van Bordeaux perfect weergeven. De blend bestaat voornamelijk uit Merlot, aangevuld met Cabernet Sauvignon, wat resulteert in een zachte en fruitige wijn met diepgang en complexiteit. Deze wijn is online onder andere verkrijgbaar bij Colaris.
Bon appétit!
27-10-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields