Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Italië
Gang: Bijgerecht /Anti-Pasta
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 20 minuten + 1 uur rusten
Ingrediënten:
Deze heerlijke paprika salade is een overheerlijk zomers gerecht die je als bijgerecht of anti-pasta kunt eten. Ik grill de paprika's het liefst op de BBQ voor een wat rokerige toets, maar in de oven onder de grill lukt ook prima.
Bereiding:
Bij Insalata di Peperoni is het belangrijk om een wijn te kiezen die de zoetheid van de geroosterde paprika's, evenals de eventueel toegevoegde ingrediënten zoals olijfolie, knoflook, kappertjes, en kruiden, aanvult. Je wilt een wijn die de smaken van de salade niet overheerst maar eerder verfrist en aanvult. Wij kozen voor een Gavi uit de Piemonte streek.
Gavi is een klein Italiaans wijnbouwgebied in het uiterste zuiden van Piemonte. Het is geklasseerd als DOCG, de hoogste classificatie voor Italiaanse wijn. Gavi wordt gemaakt van de cortese druif, die staat aangeplant op een bodem van kalksteen en klei. Hij is fruitig en kruidig met de herkenbare smaak van amandelen. Daarnaast proef je perzik, peer, citroen en mineraliteit. Perfect geschikt als aperitief, maar ook heerlijk bij een salade of gerechten met vis of schaal- en schelpdieren.
Buon Appetito!
02-08-2022
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields