Shoarma Kruidenmix (Israelisch)

ISRAELISCHE SHOARMA KRUIDENMIX


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Israel

Gang: Kruidenmengsel

Hoeveelheid: 1 potje

Tijd: 15 minuten


Ingrediënten:

  • 1 el zoete paprikapoeder
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el peper
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 el za'atar
  • 1 tl cayennepeper (of meer naar smaak)
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl sumak
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen piment
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1 theelepel zout (naar smaak)
shoarmakruiden

Shoarma is een populair gerecht van Midden-Oosterse oorsprong. Het gerecht bestaat al eeuwenlang en is ontstaan in de Levant-regio, waar het traditioneel wordt bereid met gemarineerd vlees dat aan een verticale spit wordt geroosterd. Geserveerd in pitabroodje met groenten en sauzen zoals tahini of hummus. Er bestaan verschillende variaties in het kruidenmengsel, dus voel je vooral vrij om het naar smaak aan te passen.


Bereiding:

  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom. Zorg ervoor dat alle kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Proef het mengsel en pas het naar smaak aan. Als je van meer pit houdt, voeg dan wat extra cayennepeper toe. Als je het wat zoeter wilt, voeg dan wat meer kaneel toe. Experimenteer met de verhoudingen totdat je de perfecte smaak hebt bereikt die bij je persoonlijke voorkeur past.
  • Bewaar de shoarmakruidenmix in een luchtdichte container op een koele, droge plaats, zodat je het kunt gebruiken wanneer je shoarma gaat maken.


Bij het bereiden van shoarma, marineer je het vlees (bijvoorbeeld kip of lamsvlees) met deze kruidenmix en wat olie, en laat je het een paar uur tot een nacht in de koelkast marineren om de smaken goed in te laten trekken. Grill, bak of rooster het vlees vervolgens tot het gaar is en serveer het in een pitabroodje met groenten, saus en eventueel wat hummus.


בתיאבון!

Share by: