Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Israel
Gang: Kruidenmengsel
Hoeveelheid: 1 potje
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
Shoarma is een populair gerecht van Midden-Oosterse oorsprong. Het gerecht bestaat al eeuwenlang en is ontstaan in de Levant-regio, waar het traditioneel wordt bereid met gemarineerd vlees dat aan een verticale spit wordt geroosterd. Geserveerd in pitabroodje met groenten en sauzen zoals tahini of hummus. Er bestaan verschillende variaties in het kruidenmengsel, dus voel je vooral vrij om het naar smaak aan te passen.
Bereiding:
Bij het bereiden van shoarma, marineer je het vlees (bijvoorbeeld kip of lamsvlees) met deze kruidenmix en wat olie, en laat je het een paar uur tot een nacht in de koelkast marineren om de smaken goed in te laten trekken. Grill, bak of rooster het vlees vervolgens tot het gaar is en serveer het in een pitabroodje met groenten, saus en eventueel wat hummus.
בתיאבון!
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields