Gegrilde Groentensoep, Italiaanse

ITALIAANSE GEGRILDE GROENTENSOEP


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Italië

Gang: Voorgerecht

Hoeveelheid: 6 personen

Tijd: 70 minuten


Ingrediënten soep:

  • 2 rode paprika's
  • 1 groene paprika
  • 2 preien
  • 1 uien, middelgroot
  • 1 bol knoflook,
  • 1 winterpeen
  • 4 vleestomaten
  • olijfolie, extra vierge
  • 1500 ml groenten- of kippenbouillon
  • 60 gram Conchiglie pasta (schelpjes pasta)
  • handje basilicumblaadje, in reepjes gesneden


Ingrediënten  gehaktballen:

  • 500 gram mager varkensgehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine ui, fijngesnipperd
  • 5 el verse peterselie, fijngehakt
  • 125 gram paneermeel
  • 65 gram Parmezaanse kaas
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • olijfolie, extra vierge
Gegrilde Italiaanse Groentensoep

Dit is nu zo'n recept dat op zich niet zo moeilijk is om te bereiden, maar je hebt wel een beetje zen en geduld nodig. Je kunt het natuurlijk ook zonder de groenten te grillen maken. dat scheelt veel tijd, maar helaas ook veel smaak. Dus gaan we voor de gegrilde versie.


Bereiding groenten:

  • Richt je BBQ in op direct grillen op ongeveer 180⁰C.
  • Kneus de hele bol knoflook door er met je vuist een tik op te geven. De bol gaat dan een beetje open staan.
  • Zet de bol rechtop op een dubbele laag aluminiumfolie. Giet een scheutje olijfolie over en in de knoflookbol. Vouw de folie los om de knoflookbol, maar zorg wel dat hij goed gesloten is.
  • Zet het knoflookpakketje op het rooster en sluit de BBQ. Laat ongeveer 45 minuten poffen en haal hem daarna van de BBQ.
  • Was de paprika's, winterpeen, tomaten en preien en droog goed af.
  • Halveer de winterpeen over de lengte en halveer ook de tomaten en de uien.
  • Smeer de groenten in met en klein beetje olijfolie.
  • Leg alle groenten op het rooster. Zorg dat de gehalveerde groenten met de snijvlakken op het rooster liggen. Draai de groenten regelmatig om en grill ze tot er grillstrepen ontstaan.
  • Haal ze van het rooster zodra er grillstrepen ontstaan. De tomaten zullen snel klaar zijn. Hou daar rekening mee.
  • Snij de paprika in blokjes van 2x2 cm. Snij de wortel in plakjes van 3 mm dik. Snij de prei in ringen van 4 mm dik.
  • Hak de tomaten grof.
  • Verwijder de schil van de uien en snij de uien in hele dunne partjes.


Bereiding gehaktballen:

  • Meng het gehakt met alle ingrediënten en breng op smaak op peper en zout.
  • Draai er gehaktballen van die groter zijn dan de standaard soepballetjes, maar iets kleiner dan een walnoot.
  • Smeer de gehaktballen in met een beetje olijfolie en grill ze op de BBQ mooi bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, want ze garen straks na in de bouillon.


Bereiding soep:

  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg de pasta toe.
  • Voeg 10 minuten voor de eind van de kooktijd van de pasta de wortelstukjes toe.
  • Voeg 5 minuten voor de eind van de kooktijd van de pasta de rest van de groenten en de gehaktballen toe. Knijp de gepofte tenen knoflook uit in de bouillon en laat mee koken.
  • Schep de soep in kommen of diepe borden en giet er een dun straaltje van je beste olijfolie over.
  • Garneer met de reepjes basilicumblaadjes.


Wij dronken bij dit gerecht een Fattoria del Cerro Vermentino di Toscana. Deze wijn uit Italië heeft frisse citrus- en groene appeltonen die goed passen bij de zuurgraad van de tomaten en de gegrilde smaak van de groenten.


Buon appetito!

24-08-2024

Italiaanse Gegrilde  Groentensoep
Italiaanse Gegrilde  Groentensoep
Conchiglie
Fattoria Del Cerro Vermentino Di Toscana
Share by: