Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Frankrijk
Gang: Voorgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 25 minuten
Ingrediënten:
Kikkerbillen zijn een culinaire delicatesse die meer aandacht verdienen. Hun smaak, vaak vergeleken met een mengsel van kip en vis, maakt ze een veelzijdig ingrediënt in de keuken. Ze zijn mager, eiwitrijk en licht verteeerbaar, wat ze ideaal maakt voor wie gezond en lekker wil eten. Bovendien bieden kikkerbillen een unieke eetervaring en voegen ze een avontuurlijk avontuur toe aan de tafel. Ze passen perfect bij kruidige sauzen, knoflook en boter, en laten zich gemakkelijk combineren met verschillende keukens, van Frans tot Aziatisch.
Bereiding:
Bij dit heerlijke romge gerecht hoort een volle witte Bourgogne. Deze Bourgogne vonden we in de tamelijk onbekend gebleven appellation Saint-Aubin, in het zuidelijke deel van de Côte d’Or. Dit gebied is minder bekend, maar dat is verklaarbaar: de dominante buren zijn de giganten Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet.
Insiders weten dat de druiven op vergelijkbare grond groeien en profiteren van hetzelfde microklimaat. Sylvain Langoureau maakt een voorbeeldwijn met complexiteit en lengte. Een witte Bourgogne van hoog niveau maar helaas beperkt beschikbaar.
Bon appétit!
14-12-2023
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields