Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: Nederland
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
Je hebt zo wel eens van die dagen dat je niet veel tijd over hebt om uitgebreid te koken. Ja, zelfs mij overkomt het me wel eens. Dan zijn eenpansgerechten een enorme uitkomst. Zeker als je ook nog een restantje gegrilde kip van de BBQ over hebt van de vorige dag. Maar zelfs zonder de gegrilde kip, kun je snel een maaltijd op tafel zetten. Neem stukjes kippendijfilet en bak deze als eerste aan.
Bereiding:
Wil je hier een wijn bij drinken, denk dan aan een Spaanse Rioja of een Ribera del Duero. Deze wijnen hebben voldoende body en fruitigheid om de rijke smaken van de chorizo aan te vullen, terwijl ze ook de subtiliteit van de kip en groenten respecteren.
Wij kozen voor een Ribera del Duero van Preludia. Deze Ribera del Duero komt van oude tempranillo-wijnranken in La Horra. In dat gebied hebben spelers als het beroemde Pingus ook wijngaarden. Preludio is dan misschien wel minder bekend, maar kan zich meten met de betere Ribera del Duero. Deze wijn is online verkrijgbaar bij Bovino.nl
Eetsmakelijk!
11-08-2024
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields