Niveau: Gemiddeld
Land van herkomst: Nederland
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 4 - 6 personen
Tijd: 12 uur pekelen + 1 uur drogen + 75 minuten grillen
Ingrediënten kip + pekel:
Ingrediënten rub:
Vol smaak, sappig en verrukkelijk! Dat is het resultaat wanneer je in bier pekelt - geef het eens een kans. Ik heb dit geweldige recept in de loop der jaren meerdere keren aangepast en verbeterd. Je kunt het bereiden in de oven of op de BBQ. Voor extra sappige kip kun je zelfs de bierblikkipmethode gebruiken, heerlijk.
Bereiding:
Het zal je niet verbazen dat je deze kip prima kunt begeleiden met het bier dat je gebruikt hebt voor de brine. Wij gebruikten 2 flesjes St Feuillien Blond a 33 cl. De rest van het traytje ging natuurlijk die avond ook op.
Eetsmakelijk!
30-07-2022
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields