Kip Kerrie Ragout

KIP KERRIE RAGOUT


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Nederland

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 - 6 personen

Tijd: 1 uur trekken + 25 minuten bereiden


Ingrediënten voor de bouillon:

  • 1 hele kip, schoongemaakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 uien, gehalveerd
  • 5 tenen knoflook
  • 1 prei, grof gesneden
  • 4 stengels bladselderij
  • 1 winterwortel, grof gesneden
  • 10 zwarte peperkorrels, gekneusd
  • 1 madame jeanette, heel
  • 1 stengel citroengras
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tl zeezout


Ingrediënten voor de ragout:

  • 60 gram bloem
  • 60 gram roomboter
  • 2 - 3 el kerriepoeder
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 75 gram taugé
  • 1 blikje ananas, optioneel
  • 100 gram doperwten, diepvries



Van de week vroeg mijn dochter naar het recept van Kip Kerrie Ragout wat ik vroeger regelmatig voor ze maakte. Het is eigenlijk een heel simpel recept, dus trok ik de stoute schoenen aan en ging kijken of mijn  geheugen nog redelijk goed werkte. Alhier het resultaat. Ik hoop dat Nikita tevreden is met het resultaat.


Bereiding:

  • Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een pan en vul aan met water tot alles net aan onder staat.
  • Breng het aan de kook en schuim regelmatig af, zodat je straks een heldere bouillon krijgt.
  • Laat het geheel een uurtje trekken. Het huis zal gevuld worden met fantastische geuren.
  • Zeef de bouillon door een vergiet met een passeerdoek of schone theedoek. Van de bouillon op en houd warm.
  • De groenten kun je nu weg gooien. Die hebben hun smaak afgegeven aan de bouillon.
  • Laat de kip wat afkoelen en pluk hem daarna in kleine stukjes en/of reepjes.
  • Smelt de boter in een ruime pan, maar laat niet bruin worden.
  • Voeg de bloem en de kerriepoeder toe en fruit alles een paar minuten zodat de bloem kan garen en de kerrie gaat geuren.
  • Voeg al roerend beetje bij beetje een scheutje bouillon toe tot er een mooi gebonden ragout ontstaat.
  • Voeg de stukjes kip, de doperwten, mais en eventueel de ananas toe. Verwarm het geheel, maar laat niet meer koken.
  • Fruit ondertussen in een koekenpan de stukjes paprika in 2 eetlepels zonnebloemolie tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg ze toe aan de ragout.
  • Breng eventueel op smaak met wat extra zout of bouillonpoeder.
  • Serveer de ragout met gekookte witte rijst.



Eetsmakelijk!


06-07-2024


Share by: