Deze Mexicaanse fritters zijn erg makkelijk te maken en doen het geweldig als lunch. Ze zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Onze fritters hebben een zoete ondertoon door de mais en zijn lekker hartig door het gebruik van kip en de Mexicaanse kruiden.
Bereiding:
- Meng alle specerijen voor de Mexicaanse kruidenmix.
- Halveer de kipfilet in 2 dunne plakken.
- Kruid de filets met 1½ tl van de Mexicaanse kruidenmix.
- Breng op smaak met een beetje zout.
- Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de kip net aan gaar en zet even opzij om iets af te koelen.
- Meng ondertussen de kwark met de mayonaise.
- Voeg 5 gram bieslook en 5 gram peterselie toe samen met ½ tl van de kruidenmix en een beetje zout. Meng goed door elkaar.. Bewaar de rest van de kruidenmix luchtdicht in een potje.
- Meng voor het beslag met een garde de bloem, melk en eieren. Kruid het met een beetje zout en peper.
- Zorg er voor dat er geen klontjes in het beslag zitten.
- Trek met twee vorken de kipfilets in 'draadjes' uit elkaar.
- Voeg de kip, mais, de rest van de bieslook en peterselie door het beslag.
- Voor extra smaak kun je eventueel het bakvet van de kip ook toevoegen.
- Roer alles goed door elkaar.
- Doe een dun laagje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de fritters in kleine porties goudbruin en knapperig.
- Serveer de fritters met het dipsausje.
¡Disfrute de su comida!
12-05-2024