Kip op een blikje

KIP OP EEN BLIKJE


Niveau: Gemiddeld

Land van herkomst: USA / BBQ

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 2 - 4 personen

Tijd: 25 minuten voorbereiding + 1 uur grillen


Ingrediënten:

  • 1 hele biologische kip
  • 80 ml ongefilterde appelsap
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 3 el olijfolie, om mee in te smeren
  • 25 gram favoriete chicken rub + extra om mee in te smeren
  • 2 lege smalle blikjes
  • injectiespuit
Geïnjecteerde kip op een blikje

Wat is lekkerder dan een kip van het spit? Een geïnjecteerde kip vop een blikje! Door de kip te injecteren met een smaakvolle vloeistof, zoals een marinade, kruidenboter, bouillon of een speciale saus, kan de smaak dieper doordringen in het vlees. Het blikje met vloeistof stoomt van binnen de kip gaar, waardoor het zacht en sappig aan de binnenzijde wordt en krokant aan de buitenzijde. Vul het blikje met jouw vloeistof en probeer het effect daarvan uit.


Bereiding:

  • Vul de BBQ met houtskool. Steek de houtskool aan en verwarm de BBQ naar 150 °C direct grillen.
  • Vul het blikje voor de helft met jouw favoriete vloeistof. Ik gebruikte coca-cola, omdat nog eens extra voor zacht vlees zorgt. Kneus 2 tenen knoflook en stop deze samen met de tijm in het blikje. Doe er een theelepel rub bij.
  • Smeer de kip in met olijfolie en bestrooi hem met je favoriete rub.
  • Meng wat appelsap met 2 el van een goed oplosbare rub in een kom. Voeg daar een scheutje whisky of brandy aan toe. Vul de injectiespuit met de vloeistof en injecteer de kip regelmatig in de borststukken en dijen.
  • Plaats een aluminium opvangbakje op het rooster.
  • Duw het blikje grotendeels in de buikholte van de kip en plaats hem in evenwicht op het aluminiumbakje. Sluit de deksel en laat de kip in ongeveer 50 - 60 minuten gaar worden. De kip is gaar als kerntemperatuur van het borstfilet 73⁰C is.
  • Haal de kip van de BBQ en laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
     

Enjoy your meal!

Geïnjecteerde kip op een blikje
Geïnjecteerde kip op een blikje
Share by: