Kippenstoof met paprika (Spaans)

SPAANSE KIPPENSTOOF MET PAPRIKA


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Spanje

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 45 minuten


Ingrediënten:

  • 4 el olijfolie
  • 4 kippenbouten
  • peper
  • zout
  • zoete paprikapoeder
  • 150 gram chorizoworst, in plakjes van 3 mm
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 125 ml droge witte wijn
  • 7 gram tijm
  • handje peterselie, fijn gehakt
  • 1 stokbrood
Spaanse Kippenstoof met Paprika

Dit is zo'n gerecht dat uitblinkt door eenvoud. Lekker met stokbrood, een eenvoudige salade en een koel glas witte rioja!


Bereiding:

  • Verwarm alvast de oven voor op 200 ºC.
  • Geef een paar inkepingen in de kippenpoten en bestrooi ze met wat paprikapoeder, peper en zout. Masseer dit goed in de inkepingen.
  • Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kippenpoten in 4 a 5 minuten rondom mooi bruin. Leg ze in een passende braadslee.
  • Voeg de ui en chorizo toe aan de koekenpan en bak nog even 3 minuten mee tot het vet mooi rood begint te kleuren.
  • Voeg de paprika toe en bak deze nog 3 minuten mee.
  • Schep het geheel over en rondom de kippenpoten in de braadslee.
  • Schenk de droge witte wijn in de braadslee en verdeel de takjes tijm rondom de kippenpoten.
  • Bestrooi eventueel nog met wat peper en zout en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de braadslee in de oven en braad het geheel in 30 minuten gaar.
  • Serveer het gerecht met stokbrood en strooi er wat fijngehakte peterselie over.



¡Disfrute de su comida!

Spaanse Kippenstoof met Paprika
Share by: