Kippenstoofpot Baskisch

BASKISCHE KIPPENSTOOFPOT


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Spanje

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 1 uur


Ingrediënten:

  • 500 gram kipdijfilet, in stukken van 3x3 cm
  • 200 gram pittige chorizo, in stukjes
  • 2 middelgrote uien, in kwart ringen
  • 23 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 groenen paprika. in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 400 gram tomaten in stukjes
  • 1 el zoete paprikapoeder
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • ½ tl chilivlokken
  • 300 ml rode wijn (rioja)
  • 250 ml kippenbouillon
  • handje peterselie, gehakt
  •  olijfolie
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
Baskische Kippenstoofpot.

Zin een een heerlijke stoofpot, maar geen zin om lang te wachten? Dan is deze Baskische kippenstoofpot echt iets voor jou. Met een uur staat hij op tafel en zit vol gezonde paprika.


Bereiding:

  • Verhit 2 el olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak hier de stukjes chorizo aan tot ze bruin zijn. Schep de chorizo uit de pan, maar laat de olie in de pan zitten.
  • Bak de kip in de achtergebleven olie bruin en gaar.
  • Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien glazig zijn.
  • Doe de chorizo terug in de pan en voeg de paprika en tomaten toe en laat het geheel 7 minuten op middelmatig vuur bakken.
  • Blus af met de wijn en de bouillon.
  • Voeg wat zeezout, flinke snuf peper, de paprikapoeder en de chilivlokken toe. Laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 45 minuten sudderen.
  • Haal de laatste 15 minuten de deksel van de pan om het vocht wat in te koken.
  • Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer met rijst of stookbrood en een lekkere groene salade.


¡Disfrute de su comida!

Baskische Kippenstoofpot.
Share by: