Koreaans Gemarineerd Varkensvlees

KOREAANS GEMARINEERD VARKENSVLEES


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Korea (Fusion)

Gang: Hoofdgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 4 uur marineren + 30 minuten bereiden


Ingrediënten voor het varkensvlees:

  • 600 gram procureur
  • 4 el zonnebloemolie


Ingrediënten voor de marinade:

  • 1 nashi peer, in stukjes (geschild zonder klokhuis)
  • 1 sjalotje, in kwarten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm gemberwortel, geschild en in stukken
  • 2 lente-uitjes, grof gesneden
  • 3 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
  • 3 el sojasaus
  • 2 el mirin (rijstwijn)
  • 2 el gochugaru (Koreaanse chilivlokken)
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 3 el rietsuiker
  • 1 tl versgemalen zwarte peper


Ingrediënten voor de saus:

  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 4 el doenjang (Koreaanse sojabonenpasta), of naar smaak
  • 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta), of naar smaak
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 1 el suiker
  • 2 el sesamolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst


Ingrediënten voor erbij:

  • lente-ui in ringetjes, om over het vlees te strooien
  • blaadjes sla, om het vlees in te wikkelen
  • gekookte rijst, voor in de sla-wrap
Koreaans Gemarineerd Varkensvlees

Onze variatie op de Bulgogi, maar dan nu met varkensvlees. Heerlijk pittig gemarineerd, gegrild op de BBQ en zelf aan tafel samengesteld. Leuk om te doen en zalig om te eten!


Voorbereiding marinade:

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade in de keukenmachine en maal tot een gladde dikke saus.
  • Snijd de procureur in 6 gelijke dikke plakken.
  • Doe het vlees in een ziplock-zak en giet de marinade er bij.
  • Sluit de zak en masseer de marinade goed door het vlees, zodat alles goed bedekt wordt.
  • Laat het vlees minimaal 4 uur in de koelkast marineren.


Voorbereiding saus:

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kommetje en roer goed door elkaar.
  • Dek de kom af en bewaar in de koelkast.


Voorbereiding BBQ:

  • Richt je BBQ in op direct grillen op 200⁰C.
  • Plaats een gietijzeren rooster ± 20 cm boven het vuur.


Bereiding:

  • Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Giet de marinade af in een kleine skillet en verwijder ook de meeste marinade van het vlees. Bewaar de marinade voor later.
  • Leg de stukken procureur op de gietijzeren rooster en sluit de deksel van de BBQ. Bak 6 minuten aan één kant.
  • Draai het vlees om en bak nog eens 6 minuten met gesloten deksel.
  • Zet ondertussen de skillet met de marinade op het rooster en verwarm deze mee met de deksel van de BQQ gesloten.
  • Haal het gare vlees van het rooster en snijd deze in dunne plakjes.
  • Leg de plakjes vlees in saus en meng door elkaar.
  • Haal direct van de BBQ.
  • Serveer het Koreaans gemarineerde varkensvlees in de skillet met daar naast ringetjes lente-ui, blaadjes sla, gekookte rijst en de saus.
  • Neem een blaadje sla en leg daar wat rijst op. Leg een paar vlees bovenop de rijst en garneer met lente-ui. Maak het af met een lepel van de saus. Eet hem als een wrap.


맛있게 드세요!


04-11-2024


Koreaans Gemarineerd Varkensvlees op de BBQ
Koreaans Gemarineerd Varkensvlees
Koreaans Gemarineerd Varkensvlees
Koreaans Gemarineerd Varkensvlees
Share by: