Koriander Garnalen met Citrussalade

KORIANDERGARNALEN MET CITRUSSALADE


Niveau: Eenvoudig

Land van herkomst: Mexico

Gang: Lunch / Fingerfood / Voorgerecht

Hoeveelheid: 4 personen

Tijd: 2 uur marineren + 35 minuten bereiden


Ingrediënten marinade:

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • ½ bosje korianderblad, fijngehakt
  • ½ el gerookte paprikapoeder
  • ½ el zoete paprikapoeder
  • 2 cm gember, fijngeraspt
  • 1 jalapeño, fijngesneden
  • rasp van ½ bio-citroen
  • sap van 1 bio-citroen
  • 1 kilo rauwe grote garnalen


Ingrediënten Citrussalade:

  • rasp en sap van 1 bio-limoen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 tl chilisaus
  • 2 kleine handsinaasappels
  • 1 kleine komkommer zonder zaadlijsten, in plakjes
  • 1 mango geschild, in dunne partjes
  • ½ bosje koriander, blaadjes geplukt
  • 1 avocado in dunne partjes
  • 50 gram baby spinazieblaadjes
Koriandergarnalen met Citrussalade

Dat de Mexicaabse keuken meer is dan fingerfood, dat wisten we al lang. Maar dit frisse recept blies ons totaal omver. De frisheid van de citrus en de spicy garnalen zijn om je vingers bij af te likken. Serveer ze met wat tortillachips en een koud glas Corona. Laat de zomer maar beginnen!


Bereiding:

  • Pel de garnalen, maar laat de staart er aan zitten. Verwijder met een scherp mesje het donkere darmkanaal.
  • Doe de garnalen in een glazen of plastic kom.
  • Pureer de ingrediënten voor de marinade en giet de marinade over de gepelde garnalen.
  • Schep alles voorzichtig op en zet de kom afgedekt voor 2 uur in de koelkast.
  • Steek de BBQ aan en richt in op direct grillen op 190⁰C. Je kunt eventueel de garnalen ook grillen op een grillpan op het gasfornuis. Maar je kent me, dus ik kies voor de BBQ.
  • Schil ondertussen de sinaasappels. Schil ook het wit mee, want dat is bitter. Snij met een scherp mesjes de partjes uit de vliesjes en bewaar in een glazen kom.
  • Haal de garnalen uit de marinade en laat ze een beetje uitlekken.
  • Grill ze in 1-1½ min. per kant precies gaar, ze kleuren dan mooi roze. Grill ze niet te lang, want dan worden ze taai.
  • Klop in een grote glazen kom de limoensap en -rasp, olijfolie en chilisaus door elkaar.
  • Voeg de sinaasappelpartjes en alle overige ingrediënten toe en schep de salade luchtig door elkaar.
  • Schep de salade op mooie borden en leg de garnalen er naast. Serveer met wat tortillachips en de zomer kan beginnen!



¡Disfrute de su comida!


16-06-2024

Koriandergarnalen met Citrusgarnalen
Koriandergarnalen met Citrusgarnalen
Share by: