Niveau: Eenvoudig
Land van herkomst: China
Gang: Hoofdgerecht
Hoeveelheid: 2-3 personen
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
Dit gerecht kom je in heel China tegen, maar voornamelijk op de menukaarten van Chinese restaurants buiten het land. De versie met de Szechuan pepe is de pittigste. Szechuan peper lijkt op peper, maar de smaak wordt gekenmerkt door een citrusachtige smaak, die ook een vreemd, verlammend effect op de tong heeft. De belangrijkste onderdelen van dit gerecht zijn de sauzen: oestersaus (een zilte saus), Hoisin saus (een zoete saus) en Chili Bean saus (bijzondere saus gemaakt van gefermenteerde sojabonen en chilipepers.) De combinatie van deze drie sauzen geeft dit gerecht de bijzonder lekkere smaak.
Bereiding:
Variaties:
请享用, Qǐng xiǎngyòng
Het enige wat een zen-kok nodig heeft om te beginnen, is een zaadje twijfel, een snufje vertrouwen en een lepel vastberadenheid!
Bernard Glassman & Rick Fields